Алтернативни енергоизточници > Други генератори на електрическа енергия

Компилация Барбоса - Тесла

<< < (37/51) > >>

Ctah:
  Практиците ще забележат лекото разместване В схемата!
А това е :
Ненужния качер, високоволтовия индуктор и 24 - волтовото захранване!
Нещата си идват сами, стига да знаем КАК да ги подредим ;)

x_name41:
и още едно видео със настоящия спонсор на Роман Карноухов

http://www.youtube.com/v/e_kXFGNdANU?version=3&amp;hl=bg_BG

Bat_Vanko:

--- Цитат на: врановски в Май 30, 2014, 06:22:10 am ---Виждам, че отново се загубихте. Отново се вторачвате в тясните понятия от училищата. Нареждайки много електроника, смятате, че тайнството е в нея. Не, не е там. Трябва да освободите мисълта си и да прочетете още веднаж принципите, които споделих с вас.

--- Край на цитат ---
О-о, Учителю, прости нашето невежество! Напътствай Ни, както Той напътства Своите Чада! Дари Ни с просветление!

--- Цитат на: врановски в Май 30, 2014, 06:22:10 am ---1. Свободна енергия има там, където има атомарен разпад /студена реакция/
2. Студена реакция може да бъде само ако причинителя е електрон, защото превръща енергията в заряд, а не в топлина.
3. Студена реакция може да се предизвика само от ударна вълна, най добре периодична.
4. Ударната вълна е най силна, ако е причинена от имплозия, защото се срещат насрещни ударни вълни и амплитудата се сумира.

--- Край на цитат ---
Отделянето на електрон превръща атома в йон, няма никакъв атомен разпад! СЕ има дотолкова доколкото горенето е вид реакция на отдаване и приемане на електрони. Ударна вълна и взривно горене има в процесите, които са извън нашите интереси!

--- Цитат на: врановски в Май 30, 2014, 06:22:10 am ---6. Напрежението трябва да причинява скорост на въздуха от удара, по-висока от скоростта на звука. /виж картинката по-горе/
7. Честотата трябва да причинява скин ефект в метала.

--- Край на цитат ---
Не съм срещнал досега явление "напрежението да причинява скорост на въздуха", би ли обяснил на нас неуките? Всяка честота причинява скин ефект, но неговата дълбочина зависи от честотата.

--- Цитат на: врановски в Май 30, 2014, 06:22:10 am ---9. Веществото от разбитата среда винаги има по-висока енергия под формата на честота /цвят на дъгата/ от тази на електроните, които са я разбили.

--- Край на цитат ---
Цвета на дъгата зависи от спектъра на излъчване (поглъщане) на химическите елементи. На този принцип работи спектралният анализ на материалите.
Е аз ги докарах (редуцирах) само до 3 що годе смислени!

piton2012:
   Колега врановски, виждам голямото ви желание, но самият аз не разбирам това което пишете. Дано това да е само при мен. Не знам от къде ги вадите тези постулати, но според мен трябва и малко да ги поясните. По какъвто и да е начин, училищен, фантастичен, достижение на нови прозрения или каквото и да е. Да започна от т.1.
1.   "Свободна енергия има там, където има атомарен разпад /студена реакция/"  -
Какво разбирате като студена реакция? Реакция при която се поглъща или излъчва топлина, или реакция обратна на студен ядрен синтез? Самото понятие атомарен разпад, също ми е много чуждо. Ако атомът се разпада, то тогава разпадът е атомен. Има атомарен газ-  получава се когато например се разпадне молекула водород.
2.   "Студена реакция може да бъде само ако причинителя е електрон, защото превръща енергията в заряд, а не в топлина."
  ??? - как си я представяте тази постановка? Удряте с електрони по ядрото? И какво според вас е заряд и какво топлина? В заряда няма ли енергия и не може ли да има превръщане на енергия?
3.   "Студена реакция може да се предизвика само от ударна вълна, най добре периодична." -
Ако искаме да раздробим нещо, то най- добре е да го блъскаме. Ако не стане от първия път, може периодично.
4.   "Ударната вълна е най силна, ако е причинена от имплозия, защото се срещат насрещни ударни вълни и амплитудата се сумира." -
Това може и да е така /аз не разбирам/, но имплозията е по-вероятно да се получава при сливане, при синтез, а при разпад, като в ДВГ е обратното.
5.   "Производителността на устройството зависи от напрежението и честотата." -
Няма спор, ако може изобщо без напрежение нещо да работи, то ще е много производително.
6.   "Напрежението трябва да причинява скорост на въздуха от удара, по-висока от скоростта на звука." - колкото повече, толкова повече.
7.   "Честотата трябва да причинява скин ефект в метала." - защо?
8... 9...10........
Не се заяждам. Просто не разбирам. Има много филмчета в които казват, изхвърлете учебниците, забравете наученото, това е скритата истина и като се започне....преразказ на учебника от 5 клас, но с нова терминология, при това колкото се може по-неразбираема и заплетена. Ако имате нещо конкретно в предвид когато пишете, моля пояснявайте, скицирайте!
Успех
  Я, Bat_Vanko ме е изпреварил. Има значи още един неразбиращ.

sabaka808:
Съсредоточете се бе братлета! Само спорове виждам тука! И то чути и видяни на видео неща.Конструктивни дебати липсват .
Прилича ми на пенсионерско сборище -кой по по най.С кого да споделя получените  резултати от експериментите ми не виждам.
Споделяте тук напоследък неизпитани неща, които и дори не сте усетили - прочетени и видяни на видео. Съжалявам, но - БЪЛГАРСКА РАБОТА - това е реалната ми диагноза.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия