Алтернативни енергоизточници > Други генератори на електрическа енергия
Компилация Барбоса - Тесла
x_name41:
--- Цитат на: врановски в Май 28, 2014, 05:58:15 pm ---Либо, отключение пластины могло привести к уменьшению емкостного эффекта в отношение первичной обмотки катушки до такой степени, что уменьшилась сила тока, протекающего через нее, несмотря на то, что потенциал на клемме Tj индукционной катушки мог оставаться той же величины, а то и более. Либо, данный результат мог образоваться вследствие изменения фазы токов в первичной и вторичной обмотках, и последующей реакции. Но главным определяющим фактором является соотношение самоиндукции, емкости катушки С, пластины В , а также частоты тока. Однако повышенная яркость нити накала на Рис. 15а частично обуславливается нагревом разреженного газа в лампе, вызванном электростатической индукцией, которая, как было отмечено ранее, больше при отсоединенной пластине.
xname41,
не се сърди, прочетох за фазовата разлика от същия материал, а доколкото знам бифилярните намотки предизвикват фазови измествания. Та въпроса беше, дали фазовата разлика между първична и вторична и предизвиканата от това реакция може да задвижи ток във вторичната.
--- Край на цитат ---
не, не се сърдя, но в случая просто би трябвало да нямаме движение на ток, а зарядите просто да вибрират насам-натам, и от това лампата да свети. За бифилярните намотки, честно да си призная ми е дошло до гуша, тъй-като във руския форум все тях споменават, и накрая нищо, но нека чуем и колегата mi68, тъй-като го уважавам поради известни съображения
piton2012:
Разбира се hyparh, може и така да се каже, тъй като е възприето електронът да бъде с отрицателен заряд. Не разбрах, кой буквално разбира + и -, но няма значение, смятам, че никой тука не си представя движение на електрон към позитрон. Колега врановски, благодаря за руският цитат, но все пак аз гледах и видеото и слушах и ....не се убедих. Скоро гледах и едно друго русно произведение -"САМЫЙ Потрясающий ФИЛЬМ 2013". Прекалено дълъг разказ на един брадат чичак, който не казва нищо, но за сметка на това чертае "сложни" конструкции.
врановски:
http://www.youtube.com/watch?v=mvVN_xCUXHg
Това е по просто, тук разтоварващата намотка е директно върху усилващата.
Вторичната работи на чисто безпроводна индукция. Не съм виждал по-изчистена и грамотна изработка от тази, макар да мисля, че е по-добре разтоварващата да е над усилващата, а не върху нея. На мястото на максимума на вълната, там където Тесла поставя кондензатора, би трябвало да дава най-голяма мощност. Но и така е прекрасно. Най красивото е, че нацяло са избегнати дъгите. Авторьт обръща внимание, че заземлението се разяжда бързо. Предполагам, че това се дължи на срещата на двата вида ток на границата при смяната на средата, видовете/метал/.
Получава се ускорена електрохимична корозия.
x_name41:
--- Цитат на: врановски в Май 28, 2014, 07:29:16 pm ---http://www.youtube.com/watch?v=mvVN_xCUXHg
Това е по просто, тук разтоварващата намотка е директно върху усилващата.
Вторичната работи на чисто безпроводна индукция. Не съм виждал по- изчистена и грамотна изработка от тази, макар да мисля, че е по добре разтоварващата да е над усилващата, а не върху нея. На мястото на максимума на вълната, там където Тесла поставя кондензатора, би трябвало да дава най голяма мощност. Но и така е прекрасно. Най красивото е, че нацяло са избегнати дъгите. Авторьт обръща внимание, че заземлението се разяжда бързо. Предполагам, че това се дължи на срещата на двата вида ток на границата при смяната на средата, видовете/метал/.
Получава се ускорена електрохимична корозия.
--- Край на цитат ---
отново грешите врановски (незнам откъде ви хрумват подобни нелепи наименования като "усилваща" и "разтоварваща") но определено не е това което си мислите а нещо съвсем различно от него. Не е толкова просто колкото изглежда тъй-като преди време аз също се бях захванал в тази посока, като показах и експеримент в начален стадии върху тази основа тук, къде виждате въпросната "усилваща" и "разтоварваща" намотка във схемата?, а що се отнася до разрушаването на заземлението, ето какво е написал Тесла:
врановски:
Добре, според теб това жълтото ли е намотка. Аз виждам една бяла електромагнитна, под нея има една по-къса, вероятно вторичната и най-долу една дълга, която наричам усилваща. Това са необходимите за ТТ. От горния край на тази усилваща има още една, която наричам разтоварваща. Най-отгоре е бялата намотка на товара. Та кое не съм разбрал.
А е просто, защото човека предлага документацията за 10 евро, заедно с филмчета за изработката. :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия