Алтернативни енергоизточници > Други генератори на електрическа енергия

Компилация Барбоса - Тесла

<< < (34/51) > >>

врановски:
Здравей xname 41,
Дали правилно те разбирам. При електромагнитната индукция имаме ток в първичната намотка и напрежение се индуцира във вторичната със или без автотрансформаторна връзка.
При електростатичната индукция имаме напрежение в първичната и ток се индуцира във вторичната. Тоест, правилото е, при електростатичната индукция трабва да има фазова разлика между трептенето на първичната и вторичната, което е движещата сила на индуцирания ток. В първичната трябва да има резонанс и стояща вълна.
При безпроводно предаване на индукцията е необходимо наличие на подходящ капацитет и съпротивление във вторичната, за да се получи оптималната фазова разлика.
При еднопроводно капацитета е в първичната, а при трансформацията се получава фазова разлика от съпротивлението.
Ако разсъждавам правилно все повече ми харесва решението на Капанадзе с бифилярната намотка. Тя си има и съпротивление и капацитет. Вероятно дължината на дъгата наистина служи само за настройка на съпротивлението и да предпазва основния резонанс от реакцията на променливи товари.
В хода на тези мисли, ако се има предвид намотката на късо при Барбоса, то тя може да се разглежда като празна шайба- зъбчатка, с фазово изместени зъби спрямо задвижващата ос. Към тази зъбчатка можем да закачваме различни трансмисии. :)

x_name41:

--- Цитат на: врановски в Май 28, 2014, 09:34:14 am ---Здравей xname 41,
Дали правилно те разбирам. При електромагнитната индукция имаме ток в първичната намотка и напрежение се индуцира във вторичната със или без автотрансформаторна връзка.
При електростатичната индукция имаме напрежение в първичната и ток се индуцира във вторичната. Тоест, правилото е, при електростатичната индукция трабва да има фазова разлика между трептенето на първичната и вторичната, което е движещата сила на индуцирания ток. В първичната трябва да има резонанс и стояща вълна.
При безпроводно предаване на индукцията е необходимо наличие на подходящ капацитет и съпротивление във вторичната, за да се получи оптималната фазова разлика.
При еднопроводно капацитета е в първичната, а при трансформацията се получава фазова разлика от съпротивлението.
Ако разсъждавам правилно все повече ми харесва решението на Капанадзе с бифилярната намотка. Тя си има и съпротивление и капацитет. Вероятно дължината на дъгата наистина служи само за настройка на съпротивлението и да предпазва основния резонанс от реакцията на променливи товари.
В хода на тези мисли, ако се има предвид намотката на късо при Барбоса, то тя може да се разглежда като празна шайба- зъбчатка, с фазово изместени зъби спрямо задвижващата ос. Към тази зъбчатка можем да закачваме различни трансмисии. :)

--- Край на цитат ---
не врановски, фазовата разлика не зависи от съпротивлението, плюс това Капанадзе не използва бифилярки, а въпросът ми е отправен конкретно към колегата mi68

piton2012:
       Здравейте момчета. Темата е интересна и звучи като фантастика. Нищо де, фантастиката днес е реалност утре. На няколко пъти се напъвах да напиша нещо, но покрай тези балове все не успявах. За това се връщах да препрочитам, тъй като произвеждате толкова продукция всеки ден, че ако можеше да се изнесе, някой щеше да се замогне.
  Аз няма да внеса нещо ново, но според моите разбирания /а аз не разбирам от електричество и от Тесла/ някои неща стоят по-различно. Да си призная никъде в написаното до тук, не открих революционната идея. Кое е топлото и кое студеното електричество? Какво е йонно електричество? Защо ли то е с различен цвят /и това е новост за мен, че електричеството има  цвят/? Колегата ndm в пост 109 задава въпроса какво е положителен и какво отрицателен заряд. И на мен това ми е интересно. Дали няма и отрицателни сантиметри? Иначе ndm на акумулатора не му е нужно заземяване тъй като имаме пренос на електрони от едната към другата клема както ти ги наричаш, а те са си анод и катод и не са съвсем еднакви /нека не те заблуждават оловните „шапчици” на които пише + и – /Плюсът всъщност е оловен диоксид, а не олово и за реакциите които протичат на всеки електрод пише на много места. Mi68, ако микровълновата печка работи с така нареченото студено електричество, то тогава отново съм в заблуда. Според мен тя си работи с „обикновено” електричество, като създава  микровълни, които от своя страна въздействат върху молекулата на водата или по-точно кара връзките в тази молекула да трептят,  което води до загряването й. Няма вакуум, няма свръхпроводници. Колега ВРАНОВСКИ, не знам какъв смисъл влагате в понятието йон и йонно електричество. За мен йон е частица която отдавайки или приемайки електрон придобива заряд. Йоните служат за пренос на електрони /като металът в проводниците/ в електролити.
    А дали лампите светят само от трепет - не го разбирам. Светлината е вид енергия, която трябва да идва от някъде. За какво ли плащам за изразходван ток? Едва ли за трептене. Но може и да греша.

hyparh:
Прекалено буквално ги възприемате тези знаци "+" и "-". Плюсът е място с по-малко токоносители (електрони/йони), а минусът - с повече. Имаме ли разлика в концентрацията на токоносителите в дадена среда или между две тела, то имаме и напрегнатост на полето (електрогравитационно), т.е. познатото ни напрежение. Просто за удобство е прието тези разлики в населеността да се наименуват с "+" и "-", отколкото да се каже например "мястото с по-малко електрони" и "мястото с повече електрони".

врановски:
Либо, отключение пластины могло привести к уменьшению емкостного эффекта в отношение первичной обмотки катушки до такой степени, что уменьшилась сила тока, протекающего через нее, несмотря на то, что потенциал на клемме Tj индукционной катушки мог оставаться той же величины, а то и более. Либо, данный результат мог образоваться вследствие изменения фазы токов в первичной и вторичной обмотках, и последующей реакции. Но главным определяющим фактором является соотношение самоиндукции, емкости катушки С, пластины В , а также частоты тока. Однако повышенная яркость нити накала на Рис. 15а частично обуславливается нагревом разреженного газа в лампе, вызванном электростатической индукцией, которая, как было отмечено ранее, больше при отсоединенной пластине.

xname41,
не се сърди, прочетох за фазовата разлика от същия материал, а доколкото знам бифилярните намотки предизвикват фазови измествания. Та въпроса беше, дали фазовата разлика между първична и вторична и предизвиканата от това реакция може да задвижи ток във вторичната.

Здравей piton2012, не стига че плащаш за трептене, ами при това и некачествено. :) За цвета на дъгата е като всеки цвят, зависи от честотата на вълната ... от бяло пада към черно.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия