Алтернативни енергоизточници > Други генератори на електрическа енергия
Компилация Барбоса - Тесла
Иван Димов:
Velektra
--- Цитат ---При ТТ няма магнитно поле, защото няма (почти) ток във вторичната.
--- Край на цитат ---
Velektra, мислех да не бързам да ти отговарям, но не се сдържам. Как така ТТ нямал магнитно поле? Даже е много силно. Тези килоампери, които вървят в първичната намотка не дават ли голямо магнитно поле? Именно то прави високото напрежение във вторичната. Наскоро правих едни сметки като гледах на вторичната като на кондензатор към първичната. Оказа се, че за размери като при Капанадзе и 100 kV напрежение, плюс 100 kHz честота - излиза, че токът във дългата вторична бобина е поне 0.5 А. А ако говорим за 1 MHz честота, вече токът е 5 А. Сложи ги тези 5 А при толкова много навивки дали няма да направят магнитно поле? За мен е важно, че токовете и в двете бобини са съпосочни (сфазирани) и така се усилва магнитната енергия. Сигурно има и електростатично усилване при правилно навити бобини. На мен все още не ми е ясно какво е това студено електричество. Малко съм чел по въпроса, защото се разпъват големи "локуми", а експерименталните доказателства са оскъдни. Доколкото знам магнитно поле в разрядника се използва за бързо гасене на искрата. Така при рязко спиране на тока се вдига напрежението.
врановски:
Моля ви не се разсейвайте прекалено на широко. Няма да споделям свои виждания за планети, гравитация и антигравитация. Целта е в работен порядък и с дисциплиниран професионализъм да потърсим общите черти и принципи в трите конструкции. Според мен тук има отношение между вилката на Тесла вързана на късо и двата вързани последователно ТТ на Капанадзе. Да, наистина кулата на Тесла е създадена като излъчвател, но Капанадзе я връзва в контур с насрещна посока на вибрацията.
Преди време си играх с палачинкови намотки и забелязах, че се получава завихряне и натрупване на статика ако подобно на твоята схема се подредят малки палачинки с по 20 витки, но първата е централна, а другите се подреждат като листа на цвете. Всичките се застъпват на 2,3 см. Площта се увеличава като се слага втори ред. Всички са навити еднопосочно да духат нагоре и са свързани последователно една на друга и на изхода кондер за до 2 - 3 А около 50 мф. Работят на мрежа 50 Нz.
В зоните с насрещен спин се получават къси скаларни вълни.
Затова предполагам, че при работа на два Теслови еднопосочни вибратора между тях ще има противоположни по спин вълни, които ще предизвикат завихряне и радиантно поле.
Никой не коментира феромагнитния резонанс. Дайте някакво инфо как се прави.
врановски:
Допълнение, като казвам срещуположни, имам предвид фазовото изоставане на понижаващия Траф спрямо водещия поради дъгата помежду им.
ndm:
[quote author=Иван Димов На мен все още не ми е ясно какво е това студено електричество. Малко съм чел по въпроса, защото се разпъват големи "локуми", а експерименталните доказателства са оскъдни.
[/quote]
И на мен не ми беше ясно до скоро. Но ми се прати прозрение- студено е е електричеството зимата, когато мога но не искам да включа да речем "Елвата" щото има последствия- ще ми стане много топло. А топло е електричеството, когато лятото, и да искам не мога да включа климатика, просто защото го нямам.
Втълпили ни са всевъзможни термини и коефициенти, за да не можем да проумеем, че това е едно и също нещо. Един път го мерим в....ампери :o, после минаваме на волтове 8) и между тях слагаме, е ми къде без Ом.
Интересно, ако се съберат тримата големи(Хосе Карерас, Пласго Доминго и Лучано Павароти), какво ли ще си кажат. В тубата има среща на първите трима. :o
врановски:
Здравей ndm,
нищо не разбрах от поста ти. Моля те обясни мисълта си, ако може по-технически.
Благодаря
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия