Алтернативни енергоизточници > Други генератори на електрическа енергия

Компилация Барбоса - Тесла

<< < (29/51) > >>

Радико:

--- Цитат ---Затова dm под действието на тези центробежни сили се отклонява от обичайната си траектория и малките жироскопи "полягат" в общата равнина на въртене. Получава се нещо като намагнитване поради въртенето. В списанието "Deutsche Physiк" на Стефан Маринов четох за експеримент с въртящ се цилиндричен камък, който се намагнитва при въртенето. Вътенето е с бормашина, а измерването с датчик на Хол. Интересното е, че магнитното поле е неравномерно разпределено - в периферията е по-силно от центъра и прилича по форма на развъртяна течност в цилиндричен съд. Там височината на течността в периферията е по-голяма от тази на централната част.
   Затова всяко въртящо се тяло има магнитно поле.
--- Край на цитат ---

Ако тази хипотеза беше вярна, то би трябвало всяко небесно тяло да има магнитно поле. Факта, че не е така я опровергава напълно.

@praktik:

--- Цитат ---обяснението е следното: Във батерията (или акумулатора) източниците на двата отделни заряда са много близо един до друг и минималната  напрегнатост на електрическото поле е достатъчна за да протече ток, докато при две отделни батерии (или акумулатора) напрегнтоста не е достатъчна за да протече ток, колкото е по голямо разстоянието между двата потенциала толкова по голяма напрегнатост на електрическото поле е необходима, факт!
--- Край на цитат ---

x_name41

А защо смяташ, че със 1 сантим , по голямо растояние, между плюса и минуса  минималната напрегнатост на електростатичното поле, няма да е достатъчна за да протече ток между плюса и минуса на две батерии. Не е така, снимката която си дал, много се съмнявам че е невярна. Моля не спекулирайте. Възможни са утечки, при които се задейства мултицета. Аз съм поставял накрайник на мултицет във нулата на мрежовото захранване, и той е отчитал напрежение.

@praktik:

--- Цитат на: Радико в Май 26, 2014, 08:29:01 pm ---
--- Цитат ---Затова dm под действието на тези центробежни сили се отклонява от обичайната си траектория и малките жироскопи "полягат" в общата равнина на въртене. Получава се нещо като намагнитване поради въртенето. В списанието "Deutsche Physiк" на Стефан Маринов четох за експеримент с въртящ се цилиндричен камък, който се намагнитва при въртенето. Вътенето е с бормашина, а измерването с датчик на Хол. Интересното е, че магнитното поле е неравномерно разпределено - в периферията е по-силно от центъра и прилича по форма на развъртяна течност в цилиндричен съд. Там височината на течността в периферията е по-голяма от тази на централната част.
   Затова всяко въртящо се тяло има магнитно поле.
--- Край на цитат ---

Ако тази хипотеза беше вярна, то би трябвало всяко небесно тяло да има магнитно поле. Факта, че не е така я опровергава напълно.

--- Край на цитат ---
Напълно си прав, няма никаква връзка между механично въртене на електронеутрално тяло, и магнитно поле вследствие на това въртене.

x_name41:

--- Цитат на: @praktik в Май 26, 2014, 09:01:38 pm ---
 x_name41

А защо смяташ, че със 1 сантим , по голямо растояние, между плюса и минуса  минималната напрегнатост на електростатичното поле, няма да е достатъчна за да протече ток между плюса и минуса на две батерии. Не е така, снимката която си дал, много се съмнявам че е невярна. Моля не спекулирайте. Възможни са утечки, при които се задейства мултицета. Аз съм поставял накрайник на мултицет във нулата на мрежовото захранване, и той е отчитал напрежение.

--- Край на цитат ---
бих искал да уточня че необходимата напрегнатост на електрическото поле за да протече ток във външната верига се отнася за разстоянието между потенциалите вътре във самия източник, на картинката разглеждам два различни източника, двата заряда разположени на  известно разстояние един от друг, представляват един източник, те не са разстоянието между външните елементи на веригата, аз имам предвид разстоянието на потенциалите вътре във самия източник, а не извън него. Всеки може да се убеди във това със конфигурацията показана на картинката, нима не е така?

ndm:

--- Цитат на: врановски в Май 25, 2014, 02:50:36 pm ---
Въпреки това, ако съм засегнал някого, моля за прошка.

--- Край на цитат ---

Засегна ме, и ти е простено както трябва да се казва, но
разтълкувай ми моите грешни математически напъни.

"Просто обяснявах защо кондензаторът на Земята не е самата земя и защо където тече ток няма напрежение."

Реших да сметна с математическите прийоми по вездесъщия закон на дядо хом- тече ми(не знам къде) 0  хампер(а) т.нар. ток, а нямам нито, напрежение (0, някакви си там мерки и теглилки) и нямам даже и съпротивление(0-нула, този път замерено с моя т.нар. аналогов мултицет). Седя и си мисля, седя и си мисля и по едно време разбирам, че само седя.   :(
А, пък защо Земята не е кондензатор и в същото време- кондензатора на земята не е самата земя - като направя някои опити със стрелка от компас.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия