Алтернативни енергоизточници > Други генератори на електрическа енергия
Re: Торсионни генератори
x_name41:
--- Цитат на: @praktik в Май 10, 2014, 07:49:34 am ---Книгата я чета, но се чудя как студеното електричество, загрява жичката на халогенна лампа 12волта 50 вата, така че да свети, нали не предизвиква топлина, а за луминисицентната е ясно, статично електричество, огньовете на свети елм, стават тихи разряди там. Но халогената как свети, някой знае ли.
--- Край на цитат ---
прочетете материала "о токе или явлениях динамического электричества" (на който се основавам и аз), там е описано явлението
@praktik:
--- Цитат на: x_name41 в Май 10, 2014, 01:34:00 pm ---прочетете материала "о токе или явлениях динамического электричества" (на който се основавам и аз), там е описано явлението
--- Край на цитат ---
Не разбирам толкова добре руски , ти като си разбрал, кажи .
mi68:
Здравейте,
Представеният документ от колегата x_name41 е от ползвана лекция на Тесла със същото заглавие. Снимките са оригинални.
Мога да допълня, може се ползва вилка на Авраменко, или четири диода тип „Грец“. В отговор №24 съм дал как електрон в кристал може да се държи като р-носител (дупка) и да се движи съпосочно на електричното поле.
п.п. Пълната книга „Тесла-лекции и статии" на белградския музей на Тесла е с обем 22МВ на DjVu формат и не може се качи във форума.
x_name41:
да, материала "о токе или явлениях динамического электричества" директно кореспондира с материала "Второй закон термодинамики и безтопливный генератор Тесла" на който се основава и Капанадзе, особенно в часта със описанието на еднопроводната система за предаване на електричество
hyparh:
Практик, зарежи я теорията. В книгата подробно е описано как да се сглоби установката, намери си материалите и си я направи - око да види, ръка да пипне :) Практическият опит е най-важен, там се вижда какво става и какво не, теорията може да почака. Във въпросната схема изглежда закона на Ом не важи - енергията предпочита материала с по-високо съпротивление, не се проявява ефект на късо съединение при наглед налично такова, крушките с нажежаема жичка светят и под вода с открити контактни повърхности.
Медните тръби не са задължителни, можеш да ползваш и дебела медна тел.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия