Алтернативни енергоизточници > Други генератори на електрическа енергия
Re: Торсионни генератори
@praktik:
Хипарх, ще експериментирам по книгата, но сега ме спъват финансови проблеми. Между другото, интересно е все пак да се даде някакво обяснение на аномалното поведение на импулсната токова верига . На една от снимките от книгата, се вижда искрене в краищата на контакта на горната шина която затваря накъсо двете тръби. Значи че протича ток на късо. Но този ток не отделя топлина. Светенето на халогенната лампа си го обяснявам с някаква радиация, която се отделя от жичката на лампата и постъпвайки вътре в атмосферата на лампата от халогенни съединения я кара да свети . Подобно на луминесценция предизвикана от поток електрони при електронно-лъчевите тръби. Но това си е само лично предположение.
mi68:
Здравейте,
На базата на опита може се направят някои умозаключения.
Тока на проводимост обича малко омично съпротивление (метал), противоположно на тока на разместване високо омично съпротивление (диелектрик).
Електроните обичат центробежни сили (експлозия), противоположните центростремителните (имплозия).
Електроните обичат гравитация, противоположните левитация-торсионно поле.
Електроните обичат постоянен ток, противоположните-вибрация, импулсен ток.
Електроните се загряват (катод, емитер), противоположните се охлаждат (анод, колектор), общо кондензатор.
Токовете се движат перпендикулярно на електрическата верига, в някоИ точки халогенната лампа свети, в други не свети, явлението стояща вълна. При ниски честоти двата тока се движат противоположно.
На базата на тези преживявания може се сглоби практическа теория.
@praktik:
mi68 кое е противоположно на електроните, сигурно позитрони, но там няма такива, само при ядрените реакции ги има.
Аз мисля че импулсният ток обича както високото съпротивление така и ниското, но не излъчва топлина по Джаул, кои са неговите носители , електрони или високо честотни ЕМВ, твърдо лъчение. Зареждат се батерии с него, значи е някакъв заряд който има способноста да прехвърча от електрон към електрон.
mi68:
Здравей колега,
Позитрон може да има във вакуум, в материя анихилира. Става въпрос за диелектрик (кристал) т.е. дупка-електрон с отрицателна ефективна маса.
edin:
mi68, торсионните полета, носят единствено ИНФОРМАЦИЯ.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия