Начало > Новини от света на технологиите
“Industrial Heat” е придобила правата върху технологията E-Cat на Андреа Роси
ppipilica:
Да ама климатика харчи ток и прави топло а туй чудо ползва топло и прави по-топло. Има работна температура 1200 градуса нали може и с горелка да я стигнеш може и с кюмур е верно с ток е най-лесно.
juliang:
Роси някъде беше споменал, че има идея тока да се замени с природен газ. Не знам... предполагам че има по-важни неща за доизкусуряване.
P.S. Тук срещнах нещо доста интересно:
http://www.e-catworld.com/2015/04/07/preprint-of-e-cat-theory-paper-published-by-andrea-rossi-and-norman-cook/
А именно:
--- Цитат ---Finally, we speculate on similar mechanisms that may be involved in other low-energy nuclear reactions (LENR).
--- Край на цитат ---
Превод: накрая, предполагаме че може този подобен механизъм да се приложи за получаване на други нискоенергийни ядрени реакции.
Демек ... не е изключено да има и други вещества, които при реакцията си при определени условия да трансмутират, отдавайки при това топлина. Което ми говори, че Роси е попаднал на тази реакция случайно, не му е съвсем ясно как се случва това, защо се случва и дали може да се случи и с други вещества и при други условия. Което е признак на липса на теоретична подготовка и обосновка... нещо, което най-вероятно спира инвеститорите и прави патентоването изключително проблематично.
PyroVeso:
--- Цитат на: juliang в Април 12, 2015, 02:08:17 am ---Което ми говори, че Роси е попаднал на тази реакция случайно, не му е съвсем ясно как се случва това, защо се случва и дали може да се случи и с други вещества и при други условия. Което е признак на липса на теоретична подготовка и обосновка... нещо, което най-вероятно спира инвеститорите и прави патентоването изключително проблематично.
--- Край на цитат ---
И аз смятам така от самото начало... Тепърва ще се кóпа сериозно в тази насока и не е изключено да излязат много по-практични реакции. Не че тази е много сложно, скъпо и с труднооткриваеми материали да се получи, но все пак... Примерно водородът може да се взема от водата, или от природния газ (стига да участва в процеса) и прочее оптимизации.
Радико:
Мисля, че е съвсем очевидно, че водорода не може да има каквото и да било общо с това което се случва в така наречения "реактор" на Роси. Вече писах по горе или в друга тема по въпроса, че никел и водород не могат да дадат стабилен продукт по никакъв начин.
edin:
Вие ще си продадете ли имението, за да налучкате просто някаква реакция, от милионите такива?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия