Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

За Гениите - ПОКЛОН!

<< < (4/9) > >>

edin:
Майсторе, "Гений" е дума, измислена от римляните и означава човек, който върви сам по своя път.
Радико, "емпирично", означава, чрез практически опит, експериментално!
Сега разбрах, че не съм разбрал точно думите ти! Прав си! Някакъв грип ме мъчи и явно ми е размътил мозъка :D

mzk:
+1 за Радико.

Vector:
Бедини разказваше в един филм,че накрая Тесла се отказва от променливия ток и е искал да въведе " импулсния" такъв ,може би така се получава резонанс ..Не знам!
 чел съм доста за Никола Т.,бил е много интересна личност,има регистрирано писмо /едно от многото/ в което му благодарят гадатели ,че подобрил чувствителността им ,чрез неговите намотки -Представяте ли си за какъв гении става дума?!
Можел е да променя времето,знаете за проект филаделфия ,за Тунгуският метеорит и още куп интересни неща за който знаем ,а тези за който не знаем /top secret/?!
Мога много да пиша за него-но все неща който вече са известни!
А кой беше Едисон ?Чел съм и за него,но с нищо не ми e направил впечатление ..

@praktik:
O кей за ума на Тесла, но ми е чудно защо досега няма едно техническо устройство което да се ползва от човечеството, и да е от тесла изобретенията. Говори се надълго и нашироко за тесла безжичният метод на пренасяне на електрическа енергия, но на практика този метод не се използва, защо ? и друго, защо досега не е разработен и  автомобила на Тесла, задвижван от електромагнитна енергия или незнам си от какво . Тоя Тесла е станал идол на някои хора, може и да е гении но недоказан.

Bat_Vanko:

--- Цитат на: @praktik в Януари 26, 2014, 07:04:44 pm ---O кей за ума на Тесла, но ми е чудно защо досега няма едно техническо устройство което да се ползва от човечеството, и да е от тесла изобретенията. Говори се надълго и нашироко за тесла безжичният метод на пренасяне на електрическа енергия, но на практика този метод не се използва, защо ?

--- Край на цитат ---
Напротив използва се! ... но за военни цели!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия