Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

За Гениите - ПОКЛОН!

(1/9) > >>

epwpixieq-1:
@Maistora52
Не бих искал да влизам в спорове за това кой какъв гений е бил, а само ще изразя две мисли, които се надявам да не са много противоречиви:

1. Има гении които теоретизират и (обикновено) впоследствие след сравнително дълго време научната общност се агрегира около техните идеи. Това явление може спокойно да се изрази с дистрибуцията на Гаус, като се вземе в предвид, че като цяло, интелектуалното разпределение на мислителите (също), вътрешно (между тях) е базирано на тази дистрибуция ( само че, като цяло, изместена към дясната страна, сравнена с обикновения мислещ човек). Така е било с Maxwell, която теория, въпреки прекрасните му трудове, остава неразбрана дълго време ( около 25 години, през което време той умира ) докато Heaviside не я дообяснява и допълва в неговите "Electrical Papers" записки и публикации на страниците на "The Electrician", и затова се знае като Maxwell-Heaviside теория, макар че, от определено време насам, името на Heaviside започва да бъде пропускано когато се говори за тази теория.  За Einstein, да бъде "признат и приет" от (повечето) съвременниците му показва, че той в голяма степен е мислил като тях, тоест се е намирал към средата на тази научна (Гаусова-нормална)  дистрибуция, и по този начин неговите мисли са (сравнително) лесно разбираеми за съвременниците му. В допълнение, ще посоча че Einstein (в последствие) е популяризиран като гений, но сред съвременниците, както голяма част привърженици (средата на Гаусовата дистрибуция), е имал и доста противоречиви отзиви за неговата научна работа и идеи.
2. Това, какво представлява гений, е трудно да се изрази и ще бъде добре да оставим на страна този израз. Само ще дам един пример на разсъждение, в подкрепа на това ми виждане:
Едно равнище на гениалност е да се разбират (и моделират) физическите процеси и съвсем друго имайки правилност за такова разбиране да се създават устройства които да работят (защото забележете, че правилната работа на едно устройство, обикновено абсолютно взема прецедент, пред каквито и да са теории), на базата на така създадените моделни предположения, което неимоверно представя въпроса: Кой е по-голям гении Einstein или Tesla?
Единия го виждат като "гений" в (определена част на) научните среди, а другия е абсолютно игнориран, въпреки, че, определено може да се каже, благодарение на неговите изобретения ние (в някаква степен) имаме съвременната индустриална цивилизация. Става въпрос за Tesla разбира се, ако има някакво съмнение.

Радико:
@epwpixieq-1
Прощавай за незнанието ми но
Бих искал да попитам кои са тези: Einstein, Maxwell,Tesla.
Чувал съм и съм чел неща писани от Айнщайн от Максуел, Тесла
А тези цитираните от тебе какви са.
А и още нещо с което се обръщам не само към тебе а към всички от форума:
Цитираш Тесла сравняваш го с Айнщайн. Форума е заприличал на религиозна секта с името Теслопоклонници. А името на човека който е дал "според мен" много повече и е по велик от Тесла успях да го намеря във търсачката на форума само на едно място в тема с името хумор.
Ако някой още не се е сетил говоря за Едисон. Човека променил света много повече от Тесла, Човека който на практика е създал дори и своя чирак Тесла. Замисляте ли се защо този човек е толкова низвергнат от цялата научна общност дали не е защото е бил много по близо в търсенията си до свободната енергия отколкото всеки друг.

Vector:

Ако някой още не се е сетил говоря за Едисон. Човека променил света много повече от Тесла, Човека който на практика е създал дори и своя чирак Тесла.

Радико,фен съм ти,обаче това дето си го написал е глупост!

Радико:
Не е глупост не е Я се поразрови из нета примерно да видиш колко още устройства се използват въз основа на открития патентовани от Едисон. Примерно Маркони е направил първото радиопредаване след като е закупил патент от Едисон. Няма да кажа какъв точно, потърси го сам защото е свързан с култова "за форума" фраза приписвана на Тесла.

hyparh:
Точно такива разсъждения не очаквах от Радико. Да, ползват се патентите на Едисон, но защо? Защото в тях има печалба и разбира се, че жадните за власт и пари ще предпочетат този начин. А Тесла колко патенти има? Безконечни са. Ако днес се ползваха на 100% технологиите на Тесла, светът въобще нямаше да е същият, а много по-добър и напреднал технологически. Той е мислил за хората, а не за парите. Не се излагайте, елементарни неща са това. Поне тук, в този форум, тези неща трябва да са ни ясни.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия