Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

За Гениите - ПОКЛОН!

<< < (3/9) > >>

Vector:
Положението е: http://www.youtube.com/watch?v=gJ1Mz7kGVf0
 :o

Радико:
epwpixieq-1
Цитирам ти 2 твой откъса който струва ми се са много антагонистични. Ако можеш някак си да обясниш едновременното им присъствие. излиза нещо като: Осанна и Разпни го

--- Цитат ---И само едно допълнение: Чувал съм (не съм ходил лично), че в Smithsonian музей Washington DC, може би най-престижният музей в Щатите, в часта за елетричеството до огромият бюст на Edison има двигател за променлив ток до които, даже името на Tesla не е написано, каточели, този велик човек целенасочено бива изтрит от историята.
--- Край на цитат ---

--- Цитат ---4. Ето как се открива (от нейния вице-президент) годишната среща на American Institute of Electrical Engineers, AIEE ( Американския Институт на Електрическите Инжинери ), най-пресижния институт в електрическата и физичната (в някоит отношения) организация по това време:
"Were we to seize and eliminate from our industrial world the result of Mr. Tesla's work, the wheels of industry would cease to turn, our electric cars and trains would stop, our towns would be dark and our mills would be idle and dead.  His name marks an epoch in the advance of electrical science." Mr. Behrend ended his speech with a paraphrase of Pope's lines on Newton: "Nature and nature's laws lay hid by night.  God said "Let Tesla be and all was light."
--- Край на цитат ---

Ние тук "повечето от нас" не сме учени, но сме хора търсещи истината за определено нещо в науката наречено СЕ  Такива хора когато проявяват пристрастност се обричат на ограничаване на търсенията си в зона която не е гарантирано, че ще е плодотворна по въпроса. Ако Едисон "или някой от инженерите му" е намерил нещо което води до търсения от нас финал ненавистта към лошото в характера му затваря пътя към важното зрънце информация и преобръща каруцата ни.
 А сега за AC/DC войната.
Абсолютна глупост е твърдението, че правият ток има повече загуби от променливият. На правият ток проводника се съпротивлява само с активното си съпротивление. За променливия положението е друго всеки дори и прав проводник има импеданс "магнитно съпротивление за променлив ток" освен това има и загуби от капацитета на проводника Както спрямо земя така и спрямо другия проводник. Единственото предимство на идеята на Тесла пред едисоновата е било възможността за трансформиране. Едисон добре е съзнавал този недостатък и е отделял много за търсене на постояннотоков трансформатор. Едва ли ще го намериш в нета, но към края на живота си Едисон заделя крупна сума " не помня колко беше" за да създаде награда подобно на нобеловата за този който открие постояннотоков трансформатор. Толкова за войнат на титаните Отношението към тях като към Левски и ЦСКА е запалянковщина а не наука  Впрочем с кое от двете се занимаваме на практика в този форум.

И накрая:
 Ако някой примерно Гьоринг или Гьобелс беше открил нещо полезно за нас при масираното търсене на артефакти извършено от тях ще ви спре ли факта че точно те са го намерили да го използвате.

Иван казва "бъдете Иван" аз ще добавя бъдете безпристрастни, в тази дейност няма място за страсти и чувства.           

edin:

--- Цитат ---Абсолютна глупост е твърдението, че правият ток има повече загуби от променливият.
--- Край на цитат ---
Можеш ли да го докажеш емпирично? Ако да, готов си за Нобел.

Радико:

--- Цитат ---Можеш ли да го докажеш емпирично? Ако да, готов си за Нобел.
--- Край на цитат ---
Не емпирично експериментално, със измерване  А ти можеш ли да докажеш обратното без да използваш "Според Тесла" или "Тесла твърди"
Аз го написах вече съвсем ясно НЯМА ЗАГУБИ ОТ ИМПЕДАНС, НЯМА КАПАЦИТИВНИ ЗАГУБИ. Ти какъв довод имаш насреща.

Maistora52:
Чудех се, как така за някои Геният е "еди кой си" , а за други "само еди кой си"!?
Чудех се също и, "що е то Гений, и има ли той почва у нас"...
Чудех се и за това, може ли един Гений да е "по-гений", а друг Гений да е "най-гений"...
Голямото ми чудене всъщност се поражда от горните постове на иначе сериозни наши колеги със сериозни доводи.
Е, всъщност думата "гений" означава дословно и единствено само "човек" - вижте в по-старите речници. Друг е въпросът, че всеки човек може да стане и Гений...
За мен, Геният е човек, който е открил или създал или просто изнамерил нещо АДСКИ ПОЛЕЗНО  за хората и им го е дал, завещал или още приживе патентовал, или просто подарил - абсолютно безвъзмездно.
Чудя се, и за това, дали Гениалността е една и съща за Този, който е "открил" клечката за зъби, и Този, който е открил "топлата вода", а защо не и Този, който е открил колелото, или Този, който най-накрая е "открил", че няма Гений, който е ПО-Гений от друг Гений, и че няма такъв, който някога да го квалифицираме като НАЙ-Гений!
Всички тези мои въпроси всъщност избликнаха от вашите постове.
Душата ми е в смут!
 8) 8) 8)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия