Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Re: Субквантова Кинетика (СК) - Обща Теория на Полето

<< < (3/5) > >>

mi68:
Здравейте,
Материалът хем е хубав имаме ефир и отворена система, хем е лош липсва информацията и логиката. Тази теория не виждам практическо приложение. Даже с класическата теория може се реши проблема със СЕ. Това твърдение го правя на базата на последните ми опити със скаларни вълни генерирани от тороидални и осморка бобини. Наблюдавам магнитоелектрична индукция, някъде се нарича електростатична индукция, ток на разместване или еднопроводно предаване на ел. енергия.
Магнитоелектричната индукция е обратна на електромагнитната индукция. Имаме два типа електромагнитна индукция:
-униполярна - по Лоренц
-биполярна - по Фарадей
По всяка вероятност може да имаме и два типа магнитоелектрична индукция.
За СЕ трябва двете индукции да се съединят резонансно  в едно цяло. Това начинание ми се вижда трудно отпочвам апериодично връзване на двете степени (индукции) в едно цяло.

hyparh:
Понятието частица е доста размито... аз също не смятам, че това са някакви "топчета", които се подреждат. Да вземем за пример електрон или протон. Според СК той е съставен от неспирен поток етеронни вълни. Можем да си го представим (в 3D) като концентрични вълни, които непрекъснато "извират" от една централна част и се разпръскват радиално до определен радиус. Този радиус определя границите на "частицата". Вълните са особено устойчиви, защото са се създали подходящи условия за постоянен реакционно-дифузен процес. Така имаме компактна стабилна зона с вълни, която зона условно можем да наречем частица. А вихрите в потоците ги има, те са причината за спина.
Виж за самите етерони нищо не се споменава, но и те трябва да са някаква стабилна енергийна концентрация.

mi68:
Здравейте ,
Теорията куца от практична страна, а вероятно не се казва цялата истина. Развиването на реакционно-дифузен процес е видян само в химията, но аз го виждам в електротехниката като възбуждане на скаларни вълни при съвместно действие на електромагнитна и магнитоелектрична индукция. За какво иде реч?
Електромагнитната  индукция имаме следните видове:
униполярна - по Лоренц, отворена магнитна верига
биполярна - по Фарадей, затворена магнитна верига
комбинирана между първите две по Маринов магнит "Сибирския Коля", преход към затворена или отворена верига.
Магнитоелектрична индукция има е следните видове:
униполярна - сферичен кондензатор, отворена верига по ток на разместване
биполярна - плосък кондензатор, затворена верига по ток на разместване
комбинирана - цилиндричен (коаксиален) кондензатор. Тук имаме радиална (скаларна), цилиндрична енергия. Преход към отворена или затворена верига по ток на разместване.
Вижда се да имаме реакционно - дифузен процес трябва съвмесно действие на двете индукции, най-добре резонансно. Няма да се спирам на практически въпроси по реализацията, наладката и биологично действие на устройството. По принцип устройството трябва да е симетрично (балансирано) да не утрепе народа.
Ако няма Любов нищо не сте видели!

hyparh:

--- Цитат на: mi68 в Януари 09, 2014, 11:57:34 pm ---комбинирана - цилиндричен (коаксиален) кондензатор. Тук имаме радиална (скаларна), цилиндрична енергия.
Вижда се да имаме реакционно - дифузен процес трябва съвмесно действие на двете индукции, най-добре резонансно. Няма да се спирам на практически въпроси по реализацията и наладката.

--- Край на цитат ---

А ако затворим този коаксиален кондензатор в себе си и заместим "плочите" с намотки, получаваме тороидалния поточен кондензатор за скаларни вълни, за който се твърди, че манипулира гравитацията. Преди време го разисквахме в 1-2 теми. Аз го направих в умален мащаб, но при опитите ми изгоря високоволтовото захранване. Появяват се нежелани обратни токове. Май трябва да се ползва механичен електростатичен генератор, там поне няма какво да изгори.

mi68:
Просто ползвай сериен (напрежителен) резонанс.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия