Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Re: Субквантова Кинетика (СК) - Обща Теория на Полето
hyparh:
Здравейте,
В тази тема ще разглдаме Субквантовата Кинетика - теория за динамичния етер. Първоначално смятах да нахвърлям накратко най-важните изводи от теорията, за да си ги имам черно на бяло на български език. Впоследствие реших да направя по-задълбочен преглед специално на първата половина на книгата (150 страници) и да го споделя тук във форума. От тази първа половина извлякох материала, който сметнах за най-значим. В него се разглеждат основните сили и взаимодействия в природата и как възникват те. Втората част също е интересна, но тя засяга предимно космологията и не смятам, че тук ще ни е от особена полза.
Пригответе се да хвърлите поглед върху заобикалящия ни свят по един по-различен (и поне за мен - по-достоверен) начин. Знам, че доста от пишещите тук във форума размишляват върху природните закони от гледна точка на етера. Други предпочитат конвенционалите теории като Теорията на относителността, Квантовата механика, Струнната теория и др. На първите няма да им е трудно да вникнат в концепцията на Субквантовата кинетика, на останалите ще им се наложи да оставят поне за малко сегашните си разбирания, за да могат да опознаят новата материя, която, въпреки плашещото заглавие, не е сложна. СК се подкрепя от множество експерименти и разяснява неща, които са неясни за Квантовата механика и ОТО. Вписва се по-добре в проявления както на микро- така и на макрониво.
Теорията все още не е напълно завършен продукт, но вярвам, че това ще се окаже мощен инструмент за нас търсещите. Надявам се да се включат повече хора, да размишляваме всички заедно и да вървим смело напред. И моля без втелявания от сорта на: “още не му е дошло времето...”, “не сме готови...”. Напротив – времето е тук и сега и сме готови! Нищо и никой няма право да ни спира в това търсене. Точно обратното – аз смятам, че Природата стой зад нас и ни насърчава да вървим напред по правилния път.
Темата е отворена за дискусии и въпроси, на които ще се опитам да отговоря. При превода съм спестил до известна степен математическата част, която аз самият не разбирам. При желание от страна на заинтересованите мога да давам допълнителна информация под формата на уравнения и разяснения към тях, както и по-обща информация.
Прикачвам .doc файл, който писах на Office 2013. Ако имате проблеми с отварянето или някоя формулка не излиза както трябва, кажете да съхраня файла за по-стара версия.
Добавям линк към java симулатор на реакционно-дифузни вълни, тъй като те са в основата на теорията и е добре човек да си “поиграе” с тях, за да ги разучи. Чрез внимателно разцъкване из стойностите (дифузивни параметри, константи и др.) и приложените готови примери, може да се наблюдават интересни патерни, включващи шестстранна симетрия - пчелни килийки, снежинки, шестоъгълника на полюса на Сатурн и др. Наблюдават се и линии, подобни на райетата на зебра, тигър, ако се вгледаме в отпечатъците на пръстите си, ще видим, че те също са реакционно-дифузни вълни. Понякога, като се вгледам в синьото небе или в ярък бял фон, виждам такива вълни, дифузиращи отвън навътре (радиално) на зрителното поле. Може би има още много примери, за които не се сещам в момента.
http://www.aliensaint.com/uo/java/rd/
Иван Димов:
hyparh, този doc файл не ми се отваря, ако можеш направи го в някаква стара версия doc или/и pdf.
hyparh:
Като се прибера довечера ще го оправя, че гледам нещо точка 2 се е изгубила по трасето. Май нещо се обърка при преименоване от .docx в .doc, че първия вариант нещя да се метне.
hyparh:
Тествайте сега файла от първия пост, вече не би трябвало да има проблеми :) От Офис-а дадох експортиране на файла като PDF и взе, че стана чудесно, излязоха и символите и уравненията.
Възползвах се да направя някои допълнения към точка 9 - "Възникване на гравитацията", както и на финала за космическата еволюция.
x_name41:
здравейте hyparh, прочетох материала, но нещо не ми харесва концепцията заложена във него, не зная може би си въобразявам, но ми се струва че има нещо гнило в цялата тази работа, въображението ми се основава на няколко момента, единият е в наблягането на използването на математически изчисления и операции, другият е в използването на думата "квант", "порция" "частица", все познати неща, а взаимодействията между отделните етерни частици се описват като познатите ни формули за химични реакции, много странно е всичко това, а и за капак на всичко в материала са говори за четвърто измерение? (което е вследствие на познатите ни три измерения за дължина, ширина и височина), добре де как е възможно да съществуват други пространствени измерения подобни на нашето след като следващото измерение е едномерно или т.нар. "четвърто"?, последващото вероятно ще е пето? и т.н. според концепцията описана в материала, има и още някои други неща които правят впечатление. Засега изводът който мога да направя е че концепцията е скалъпена набързо на базата на идеята за етера, но мога само да предполагам дали е така или иначе
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия