Форум > Продавам/купувам, магазини за електроника, магнити, части и др.

търся хлор

<< < (3/9) > >>

krasias:
 bdimov  хлора в бутилките и варелите е течен, специално работим с варели и се налага да ги поставяме на стойки под 45 градуса за да не тръгне течен по тръбата че веднага замръзва яко. А налягането вътре е според околната температура до 6-7 атмосфери лятно време и до 4 атмосфери зимно време. Само не знам до колко е чист.

Сашо:

--- Цитат на: dimko1 в Декември 07, 2013, 10:05:11 am ---Някой може ли да ми каже, дали може да се произведе хлор в домашни условия,или от къде евентуално може да се купи,трябва ми чист течен  хлор а не ХИПОХЛОРИД.

--- Край на цитат ---
не знам за какво ти е течен хлор но освен да охлаждаш нещо с него за друго не можеш да го ползваш,ако е за химични реакции се използва газообразен или хлорсъдържащи съединения,ако се опиташ да използваш течен хлор за някаква реакция в момента който добавиш другото вещество ще започне бурна реакция на изпарение и евентуална експлозия.

bdimov:
Krasias не съм сигурен, така че не споря. Още повече че ти работиш с хлор.
Сашо , ако не човека му е за охлаждане има толкова други методи много по-безопасни че няма смисъл да се коментира :)

И като спомена за охлаждане ( не че темата е затова де ) тука ли някъде бях чел че пакет ( батерия ) от Пелтиета може да достигне доста ниски температури от порядъка на -70 и надолу градуса.

dimko1:

--- Цитат на: krasias в Декември 07, 2013, 04:29:11 pm --- bdimov  хлора в бутилките и варелите е течен, специално работим с варели и се налага да ги поставяме на стойки под 45 градуса за да не тръгне течен по тръбата че веднага замръзва яко. А налягането вътре е според околната температура до 6-7 атмосфери лятно време и до 4 атмосфери зимно време. Само не знам до колко е чист.

--- Край на цитат ---
    Няма значение колко е чист,трябва ми да е течен и да не е смесен със вода, ако можете помогнете ми ще съм ви  се отблагодаря финансово.

valex:
dimko1
За майтап :)
Ако ти трябват количества под 100 литра няма проблем. Но над такова количество - май ще обгазяваш някой мол :)
Пиши какво искаш да получиш. Обикновенно това е по-лесния начин да стигнеш до целта. Тук има доста хора хора, които могат да ти помагнат ако знаят какво се търси като краен продукт.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия