Форум > Продавам/купувам, магазини за електроника, магнити, части и др.
търся хлор
Сашо:
Аз си купувам химикалите от фирма Валерус по интернет и ми ги доставят със спиди без да съм фирма наскоро си купих конц.азатотна и сярна киселина без проблем http://www.valerus-bg.com/category/chem-reagent/1/
@praktik:
В тази фирма, сигурно ще продават и кипрови апарати.
@praktik:
Температурата на кипене на хлора е -34 градуса по целзии, значи под тази точка той би трябвало да се втечнява. Фризерите с дълбоко замразяване развиват до -40 градуса по целзии. Мисля че газообразен хлор ще може да се втечни във фризер. Но пак не съм сигурен, някой който знае моля да сподели. :)
krasias:
Хлор има в по големите пречиствателни станции използват го за хлориране на водата. Аз работя на такава пречиствателна станция, докарват го в големи варели и малки бутилки като кислородните и по малки. Не знам обаче фирмата от която го купуват само знам че тази фирма го внася от Румъния.
bdimov:
--- Цитат на: dimko1 в Декември 07, 2013, 10:05:11 am ---Някой може ли да ми каже, дали може да се произведе хлор в домашни условия,или от къде евентуално може да се купи,трябва ми чист течен хлор а не ХИПОХЛОРИД.
--- Край на цитат ---
Хем чист Хлор , хем и течен....
Хлора и други газове в бутилки мисля че ги надуват в интервала 100-250атм. в зависимост от това за какъв газ става въпрос . При тези условия ( в бутилки ) пак не съм сигурен че е течен. Идеята за фризера на теория може и да работи но на практика пак ще има голямо разминаване. Пък и дори да имаме вече течен хлор ( незнайно откъде ) то в момента, в който съда с хлора се разхерметизира и е поставен на обикновени условия ( т.е. не на -40 ) ще започне изпаряване и няма как да се контролира газа в този случай.
Ако колегата каже какво иска да постигне в крайна сметка, може да се окаже че има други много по-лесни начини. Иначе ако има любопитни мога да пусна едно клипче, което снимах миналата година в "Неохим" - Димитровград където наливаха течен азот, кислород и въздух в цинкови кофи и го гребяха с алуминиев черпак ( буквално ).
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия