Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата
Хората не спят.
ivobg:
Идеята за спането е много относителна!
Имам на разположение всичко това което рекламират, при това произведено в Китай!
Колегата се изръси 5000 долара и купихме 3 такива устройства.
Единият апарат е дори все още неразпечатан.
Не казвам, че не вършат работа, тествахме два от тях, но практически, не виждам смисъл да повтаряме Илия Вълков!
Може би ако обществото беше по различно, или пък кочината не толкова смрадлива, всичко това щеше да има смисъл.
Не е никакъв проблем да се възпроизведе подобно устройство!
Но у нас, то НИКОГА няма да получи приложение при текущото състояние на нещата.
И нещо друго, което няма да ви хареса.
Ефирът не иска да разграждаме водата, защото тя е носител на информацията в енерго-информационното поле на Планетата!
И изобщо нещата не са толкова прости колкото изглеждат на пръв поглед!
Михаил Кузмов:
Ето Радико ! Тук дори се вижда как, и какво работи, само не е запален газът ! Един, от многобройните ми експерименти ! Тук, не разделям газовете ! Имам други конструкции, и то с евтини материали, като разделителна мембрана ! Това което се показва, е една добра разработка, но уви с твърде скъпи материали ! За пример, ще посоча само, Nafion (протонно обменна мембрана) използвана като разделител на водорода и кислорода, с цена 15-18 долара за 100 кв. см. !! След разделянето, стехиометрията е по лесната част за регулиране ! Другото е написано по горе от Pyro Veso !!
mzk:
Рапорт даден, рапорт приет! :o ;D
Радико:
PyroVeso, точно това което видя ти видях и аз.
ivobg Не разбрах за какво сте ги използвали тези устройства, Илия Вълков май не ги е ползвал за заваръчни работи.
Аз лично имах удоволствието да тествам за малко апарат за плазмено заваряване с вода. Има тема за него тук в форума. Работи прекрасно при цена от 3500 лева. Не съм го тествал на алуминий понеже пламъкът е неутрален и вероятно ще има същите проблеми като останалите заваръчни апарати с инертна защитна среда. Цените на които започва е от 5000 лева. Знам и какво значи да се заварява алуминий с металактивен газ "редуцираща защитна среда".
Кузмов предлагам да сложим 10 мембрани по 1 квадратен дециметър, казваш по 18 долара били значи 180 долара. Продължавайте нататък колеги слагайте още до 5000 лв. има още много и за пластини от незнам си каква неръждавейка, или титаниеви, и за контролери работещи под андроид, ако това ви кефи, Абе квот ви душа поиска.
А Ivobg, би ли помолил Етера да ми го каже това последното лично на мен, само да ми го пошепне и ще стана най-върлия противник на разлагането на водата, но за сега продължавам защото такъв апарат ми е необходим за другите експерименти. Етера е изтърпял толкова неща ще потърпи още малко в името на добрата кауза ;)
Михаил Кузмов:
Разделянето на газовете усложнява електролизера! В процеса на експериментиране, използвах печатарско сито като мембрана! Започнах с най-ситното с което разполагах - 165 ! Няколко дни работеше безупречно! Кислорода и водорода се разделяха перфектно! Никакви гърмежи, плавно меко горене! Реших да увелича тока с цел по-висок добив (DC елелктролиза)! След време (ден два) усетих, че нещо не е наред, газа започна да пука! След още ден забелязах, че нивото на електролита се държи странно! След разглобяването установих, че ситото не е издържало на по-високия ток! Как се държи Nafion не зная! Тези парченца, които продават 10Х10 и 10Х20 см. не ме устройват! За един приличен 12 в. електролизер ще са нужни около 500 долара само за Nafion !
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия