Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Енергия от биомаса

БИО-ТЕХНОЛОГИИ

<< < (6/12) > >>

GTV:

--- Цитат на: krasias в Октомври 18, 2013, 02:27:37 pm ---GTV може ли един въпрос маята за хляб има ли някакво влияние върху метаногенезата.

--- Край на цитат ---

Може би в началния етап, но не съм сигурен дали в маята няма ензими които при разгражданета на субстрата да отделят кислород, което би попречило на процеса по-късно. Имах някакви мераци да разграждам целулоза, но се оказа че при третирането с ензима целулаза се отделя кислород. Както казах опита ми е скромен, но поне е нещо като за начало.
  Ако приемем че търбуха на говедото е перфектния биореактор, пък и на другите домашни животни, като че ли проблема с маята не толкова голям.

Чичо НОНЧО:
За маята-справка тук
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D1%8F_(%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%80%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE)
 Мене най- ме интересува: при еднотонна установка след изчерпване на ресурса каква ли миризма ще се отдели при отварянето на "реактора".

GTV:

--- Цитат на: Чичо НОНЧО в Октомври 18, 2013, 07:49:53 pm ---
 Мене най- ме интересува: при еднотонна установка след изчерпване на ресурса каква ли миризма ще се отдели при отварянето на "реактора".

--- Край на цитат ---

Със сигурност на тиня, и то не много силна. Това е естествен процес като при блатата. Сигурно си чувал за блатен газ, което не е нищо друго освен биогаз. Сигурно половината от територията на Холандия е от тиняци, а пък какво земеделие имат. ;D
  Сега като се замислих при производството на мая се използва малц. При кълненето, от обвивката на зърното се отделят ензими които разграждат скорбялата. Така че, не Ви съветвам да използвате мая.

@praktik:
Забравете за био газа добит в домашни условия  ;D

Радико:

--- Цитат ---Със сигурност на тиня и то не много силна
--- Край на цитат ---
Прав си не е много силна ужасно силна е и е отвратителна.

това е тук е точно такова съоръжение в Ихтиман. Вонята е неистова.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия