Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Енергия от биомаса

БИО-ТЕХНОЛОГИИ

<< < (7/12) > >>

Чичо НОНЧО:

--- Цитат на: @praktik в Октомври 18, 2013, 09:41:49 pm ---Забравете за био газа добит в домашни условия  ;D

--- Край на цитат ---

И що така?

Направо Анатемоса цялата тема и усърдието на всичките "колеги"! Срамота!

GTV:
Радико, от постовете ти разбирам че не правиш разлика между аеробен и анаеробен процес. Че откъде ще дойде тази смръдня като биореактора е херметичен за да се ограничи достъпа на кислорд и светлина. При изгарянето на биогаза има специфична миризма която не е по различна при изгарянето на пропан-бутана. На времето се запалих по идеята, след като се запознах с когенерационна установка на биогаз близо до центъра на Торонто. За сведение в Китай има над 8 000 000 биогазови инсталации, а за Индия да не говорим. Не знам от къде черпиш инфо, но имам чувството че пишеш колкото да не заспиш. А за Практик съм се убедил че нито е практик, а още по малко някакъв теоретик. Производството на биогаз е проста работа но не е за прости хора. ;D 

Чичо НОНЧО:
Айде...Пак се почна!
По-кротко бе, пичове! Нали сме за едно и също тука! Неема нужда от излишни нерви.

А за миризмата-ще го тествам. Обещавам!

oneman:
Дали сме за едно и също нещо тук, тепърва ще се разбира.
Някои май са на работа тук във форума.

Радико:
От къде черпя инфо ли, Ами от собственият си опит по въпроса.
Ако гледайки публикуваната по горе снимка си беше размърдал малко и мозъка нямаше да има нужда да пиша сега. Снимката е ремонта на точно такава инсталация в завод за алкохол в Ихтиман. Знам че има 8 милиона такива инсталации в Китай, но и 20 милиона да станат от това няма да започне да смърди по малко. Вярно реактора е затворен, но все някога се налага да го отвориш нали. Е те тогава си е ма..... е.... от смрад. Като се върнеш вкъщи и като извадиш работните дрехи от пералнята все още смърдят. 

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия