Алтернативни енергоизточници > NEG, импулсни, трансформаторни и резонансни генератори, скаларни вълни
Генератор на нелинейна индуктивност
madsatbg:
Благодаря за информацията.
Това означава ли, че честотата на генератора е около 260 херца?
Защото има идея:
Ако сложа на 34063, 100nF, а това е видно от видеото - кондензатора е в порядъка на нанофаради.
Тогава по сметки направени от тук:
http://radiohlam.ru/teory/stepup34063.htm
честотата излиза около 260 херца.
поздрави
valex:
Освен намотките няма какво друго да издава звук.Възможно е и да е на ниска честота. Никога не ми е минавало през ум да свалям честотата. Обикновено ползвам 1.5nF .
Трябва да се пробва с 100nF (или 47).
А има скъсяване на светенето на светодиодите на мигалката заради икономия на енергия. Но на фона на белите светодиоди е пренебрежимо малка. Затова си мисля, че е само заради ефекта при началното палене на мигалката.
п.п.
Съпротивлението за защита е 1 ом !!! тоест тока на крайния транзистор се ограничава под 0.33А. Може да работи на сриване на генерациите.
Трябва да се пробва и това.
Иван Димов:
valex, понеже видях, че си специалист по звуците, виж (чуй) този звуков файл. Имам любителско електронно устройство, с което слушам какво става в съседство (поради многократни обири). Та на него, освен всичко друго, се чуват и разни "космически" звуци. Примерно брума на 50 Hz от електрическата мрежа, пукания при включване на електрически контакти, при мълнии и други искрови източници, музика от радиа, а и един странен за мен звук. Звучи на периоди - ррррррррр пауза рррррррррр пауза ррррррррр и т. н. Предполагам са някакви пикови (правоъгълни) сигнали или някакво далечно искрене. Не съм правил статистика, но май са само нощем. При записа имах късмет и точно в средата му този сигнал изчезна и остана само фона 50 Hz и накрая преминаващ камион. Първоначално се чува най-ясно, защото държах с ръка записващото устройство непосредствено до високоговорителя, после на една трета от записа сложих устройството на пода.
Мисля си да не би това ррррр ррррр ррррр да са затихващи трептения от Тесла трансформатор. Ако някой знае какво излъчва този сигнал, нека каже.
valex:
Иван Димов
Според мен това е звука от сърцето ти 72-75 удара в минута :)
valex:
Сега забелязах в първото видео когато мери с уреда напрежението по платката при включване на уреда той показа -2.13V, което не е въобще случайно. Щеките на уреда бяха включени към жиците на платката. Той веднага махна жицата и разреди кондензатора. После включи щеката и измери -0.05V -0.06V пак там. А след време когато измери кондензатора който е към червената жица пак имаше -0.05V .
Защо кондензатора е зареден с отрицателно напрежение? Или щеките на уреда са обърнати? Немога да видя модела на уреда :(
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия