Алтернативни енергоизточници > NEG, импулсни, трансформаторни и резонансни генератори, скаларни вълни

Генератор на нелинейна индуктивност

<< < (12/23) > >>

miromad:
madsatbg, погледни този линк http://www.overunity.com/7679/selfrunning-free-energy-devices-up-to-5-kw-from-tariel-kapanadze/msg376009/#msg376009
Тук потребителя Сергей В. е публикувал ново видео на репликация на генератор на нелинейна индуктивност http://piter.tv/video_clip/25503/

madsatbg:
Здравейте любители на СЕ,
Свързах се с човека, който е направил "вечното фенерче".
Склонен е да продаде схема и устройството .
Има ли желаещи да направим кооперация.
Нямам идея точно как ще стане със събирането и изпращането на парите.
Има вероятност да е "менте" - не устройството, а човека.
Цената подлежи на договаряне.
За сега колко човека са готови да дадът примерно по 10 - 20 еуро.
Аз не искам да се ангажирам със организацията.За мен е по спокойно да прежаля сумата.
Просто един приятел ми подхвърли идеята да се съберем няколко човека .

поздрави

п.с.За да не се спами темата пишете на лични или който както иска.

п.с. п.с. Аз вече изпратих сумата. :( Човека го гони "жабата" и увеличава цената..
Когато получа схемата и устройството / ако ли не, той ще пие една бира повече от мен /ще се обадя на заинтересованите. ;D

поздрави

valex:
Интересно, че новото видео е снимано с друга камера. 320х240 са и двете видеа, но второто е на около 13 кадъра.
Звука на бобината (2:59 ... 3:09) е с честота 260Hz + 7000Hz (по-силен звук).
Малко изводи от видеото:
1. мигалката не стартира белите светодиоди.
2. стартира се с импулс от към захранването с батерията и то стръмен импулс (първия път не успява да го пусне).
3. мигалката свети от заряд на батерията и после минава към другото захранване.
4. мигалката свети с постоянна честота с изключение на първите два пъти когато не успява да се заредят кондензаторите (а може и да е друга схемата защото предното видео бързо се зареди кондензатора?). Светодиодите светят с 9:1 и 1:1 кадъра. За да стане във време се умножава броя кадри *(1/13.653014) sec. А светенето е несиметрично защото има допълнителни диоди във RC веригата на 4069.
5. бутона гаси като спира DC-DC конвертора, а не като разрежда кондензатора. Вижда се как първия път не успява да изгаси светодиодите, а ако бутона е директно на изхода щеше да укъси изходното напрежение и светодиодите веднага да загаснат първия път.
6. при пускане само на мигалката явно не работи преобразувателя (няма значение индуктивността).
7. остава от цветния код да се изведат стойностите на съпротивленията. И да се определят различните от стандартните стойности.
Според мен има изменение в схемата.

За сега не съм намерил аномалии във видеото :)

madsatbg:

--- Цитат на: valex в Ноември 06, 2013, 10:31:56 am ---.... А светенето е несиметрично защото има допълнителни диоди във RC веригата на 4069.
......

--- Край на цитат ---

Здравей,
можеш ли да ми дадеш някъде линк, как да сметна времената, с допълнителните  диоди.

благодаря

valex:
Линк не мога да ти дам. Сигурно има някъде. Мога да ти кажа принципа какъв е.
Честотата приблизително се смята по формулата F= 1 / (0.6*R*C)
Като мерните единици са Hz, Mom, uF. R теоретично е 10K..1M .
Запълването е 50% на 50%. Като се сложи диода и допълнителното R се променя време константата на RC  веригата само в единия полупериод. Практически стават две съпротивления свързани в паралел и те определят другия полупериод. Така че си смяташ отделно честотите, които ти трябват по отделни полупериоди.
Не мисля, че има някакво значение да са точни миганията.
Снощи се сетих от къде може да се получава 7000Hz в спектъра. Това е честотата на дискретизация на ADC на звука на камерата. Има Ограничение на спектъра на звука за запис на около 3400..3500Hz. И от там семплирането става на 7000Hz.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия