Алтернативни енергоизточници > NEG, импулсни, трансформаторни и резонансни генератори, скаларни вълни
Генератор на нелинейна индуктивност
valex:
Продължавам с експериментите. Включих белите светодиоди.
На 20mA два последователни бели светодиода пада върху тях е 6.17V. Тоест изхода на преобразувателя трабва да е на това напрежение.
При захранване 3.6V със светодиодите консумацията е 80mA.
valex:
Ако се вземе от тази препратка http://yadi.sk/d/8Z-akja7AzpC7 видео кадрите и се разгледат кадри 00005037 и 00005038 ще се забележи, че изведнъж камерата "скача" в ляво, което няма как да стане ако кадрите са последователни. Същевременно се появява изненадващо един бял светодиод в лявата част на кадър 00005038. А никъде напред във видеото го няма този светодиод. Извода ми е, че тук има прекъсване на видеото неизвестно колко време. Достатъчно за някаква манипулация по платката. Прекъсването на кадрите се явява точно между пускането само на мигалката и следващото запалване на белите светодиоди. Тоест първо се пуска мигалката чрез заряд на кондензаторите. Тя свети около 10 sec. и после той я спира с бутона (в противен случай тя гасне сама, но преди това се намаля яркостта на светодиодите). Следва изключване на камерата следва 'манипулация' по платката (примерно вкарване на мястото на намотките на батерия 3.6V). Включва камерата на подобно положение на което е спряна. Следват 'магьоснически' действия със завиване на болта и пуск на цялата схема.
Точно не знам как се пуска DC-DC конвертора, но се забелязва, че светодиодите светват чак след като изгасне горния светодиод. А това няма как да се получи ако преобразувателя се захрани директно и няма управление за пускането му.
madsatbg:
--- Цитат на: valex в Ноември 04, 2013, 02:51:09 pm ---......
Точно не знам как се пуска DC-DC конвертора, но се забелязва, че светодиодите светват чак след като изгасне горния светодиод. А това няма как да се получи ако преобразувателя се захрани директно и няма управление за пускането му.
--- Край на цитат ---
Здравей, поздравление за наблюдението.
Пускам едно клипче да видиш в каква последователност се палят светодиодите.
http://www.youtube.com/watch?v=zSW3wV5wHM4&feature=youtu.be
Наподобява ли оригинала. ;)
Аз продължавам да "търся" доказателства за това , че видеото не е фейк. ;D
Надявам се скоро да имам и самозахранване ;)
п.с.
--- Цитат на: valex в Ноември 04, 2013, 02:51:09 pm ---Ако се вземе от тази препратка http://yadi.sk/d/8Z-akja7AzpC7 видеокадрите и се разгледат кадри 00005037 и 00005038 ще се забележи, че изведнъж камерата "скача" в ляво, което няма как да стане ако кадрите са последователни. Същевременно се появява изненадващо един бял светодиод в лявата част на кадър 00005038. А никъде напред във видеото го няма този светодиод
--- Край на цитат ---
минутата е 5.37 - 5.38 Вижда се дръжката на "фазомера"
valex:
Не бях го видял този светодиод щото много скача :)
Иначе от клипа светлината е по-друга : светва за по-кратко време. Бях ти писал времената от кадрите. Не мога да кажа колко е в момента, но е различно. Ако имаш 40106 пробвай с нея. Би трябвало да се промени от хистерезиса на шмит тригера времето на светване и гаснене.
valex:
Новото видео:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия