Животът- начин на употреба! > Екология

Граждански контрол за чистота на въздуха, водата и храната

<< < (9/15) > >>

edin:
Господин  Смърт, става дума за Левцин. Относно захарта, не смятам, че е вредна. Стевията съм я опитвал и не ми хареса. Тя и сланината беше вредна, а се оказа обратното. По-малко се асоциирайте с тялото си и бъдете по-спокойни. Това ще компенсира, много други вреди.

Радико:
edin Ако си пробвал от некултивирана Стевия в която горчивата съставка е твърде много, мисля да е нормално да не ти хареса  Е ще пробваме и от култивираните сортове 10 лв. къде не отишли. Между другото тук в Ливан забелязах няколко ниви край пътя със растение което не можах да определя но прилича на снимките на Стевията Ще разпитам местните колеги по въпроса. 

sabaka808:
УВАЖАЕМИ СЪМИШЛЕНИЦИ! Всички знаем ,че в атмосферния въздух има огромни количества метан в свободно състояние. Има ли тук химици или ботаници грамотни по този  казус? Как може да се извлича ? По химичен начин или чрез растенията като пренебрегнем процеса на гниене и разлагане с бактерии. Ще съм искрено благодарен за качествена информация.

edin:

--- Цитат на: Радико в Април 23, 2014, 02:54:42 pm ---edin Ако си пробвал от некултивирана Стевия

--- Край на цитат ---
Пробвах готов продукт от търговската мрежа, не беше горчив, но беше някак несвойствен за мен. Обичам баклава, кадаиф, каламари и т.н. Няма да се лиша от тези дребни удоволствия, заради хипотетичната вреда от захарта. Моята прабаба, умря на 91г. и никога не се е лишавала от това, което и се яде, конкретно захарта. Постоянно смучеше лукчета.
Между другото, в търговската мрежа има и глюкоза и фруктоза и глюкозофруктозен сироп. Ей ви заместители на захарта с по-добър вкус от този на стевията.

Maistora52:
Edin и MrDeath, извинявам се и на двама ви. Поправката от "левцин" на "лецитин" беше моя. Просто не съм вдянал въобще, че говорите за незаменимите 20 аминокиселини.
Питам обаче Edin - това по-горе "каламари" някакъв десерт ли е, или са морските мекотели "калмари"? - сакън, вече питам преди да поправям!
...
Що се отнася до съдържащите захароза продукти важно е да се уточни, че тя се разгражда САМО В УСТНАТА КУХИНА под въздействието на слюнката, която е с алкален характер и съдържа разграждащият я ензим (забравил съм го! - имаше някакви пепсин, трипсин, амилаза и пр....) - в киселата среда на стомаха въобще не се разгражда, и съответно вече става опасна. Тънките черва също не разграждат захарозата, и тя става осезаемо вредна. Така обаче, смучейки разните бонбони, впоследствие оставаме без зъби, защото ... тук проблемът е спорен - дали самата захар прояжда зъбите или бактериите, които се развиват поради нея... пък и изобщо не мисля, че би трябвало да се развиват бактерии в тази среда - сладко, по-сладко, слюнка, алкализация... и едното и другото убиват разни бактерии... Трябва да го "изчистим" този въпрос... аз съм объркан! - ами подсладеният лимонов сок със захар или с мед?!?!
Доколкото си спомням, Медът съдържа основно фруктоза и глюкоза. Кристализиралият мед не е захаросан мед. Проблемът е за пчелите, защото пчеларите ги подхранват със захарни сиропи, отнемайки им меда. Така пчелите залиняват и "отиват на кино"!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия