Алтернативни енергоизточници > Вашите експерименти

Интересен експеримент с вода

<< < (5/9) > >>

@praktik:

--- Цитат на: valex в Септември 16, 2013, 09:36:44 pm ---Пробвайте да замразявате вода с обикновена сол (NaCl). Ще се изнанадате от резултата. Зависи естествено от концетрацията.

--- Край на цитат ---
Мисля че солта натриев хлорид, понижава точката на топене на леда, защото се използва за размразяване на заледени участъци по пътищата.

Сашо:
@praktik извинявам се грешката е моя не съм прочел внимателно материала,но принципа че структурата е много важна пак е показан ,макар и да не съм го прочел точно. :)

valex:
Също може да се пробва и вода с алкохол (етилов спирт, може и метилов). Пак има интересни проявления. И пак зависи от концентрацията :) :) :)

@praktik:
Мисля да пробвам с магнитна вода,( вода променила структурата си, вследствие на действие на магнитно поле върху нея )дали ще има по различна точка на топене на леда от ненамагнитена, тоест това не е правилният термин, а вода която не си е променяла структурата, вследствие на въздействие на магнитно поле върху нея.

elektros:
@praktik   Това е много интересно......А как точно ще я намагнитиш, със силни неодимови магнити или с електромагнитно поле и колко време?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия