Справочници, схемотехника, теория > Практически опит
Относно "кервана, кучетата" и разработките на Maistora52
Maistora52:
Просто си нямате на представа колко съм се нахъсал да си продължа "баш ""майсторската"" работа" - по магнитните двигатели... защото съм намерил блестящи "с кристален звън" решения на проблемите, които ме споходиха с онова динозавърско чудовище, което трещеше, скърцаше, виеше и се трошеше напук на всички оптимистични очаквания. То е надлежно разглобено и чарковете си чакат своя ред...
Решенията са в два основни варианта - 1. Със собствено механично осъществено самозахранване и
2. Със собствено генерирано електрическо самозахранване.
Това второто с два под варианта - с линейни соленоиди, и с дистанционните автомобилни "заключалки" (виж снимките отдолу) ... и двете "устройства" имат свръх ниска ел-консумация, която може да се обезпечи от съответен многодисков VAWT...
Пиша това сега и тук, за да отворим поле за продължаване на дискусията - докато аз още се "боря" с моя гаражен канал, който ми "изяде" цялото лято, и с който в момента съм на ... виж снимките отдолу...
Бъдете междувременно СЪЗИДАТЕЛНО критични, като избягвате каквито и да било негативни емоции - те действат разрушително... и се връщат в даден момент към първоизточника си!
Ще ми бъде много приятно да прочета мнения и съвети особено върху Втория основен вариант.
Поздрави!
Радико:
Майсторе
Тая работа така няма да стане. Тези електромагнитчета дето си ги снимал са толкова немощни, че нищо няма да направиш. Определено имаш нужда от много сериозна помощ. Ти като захапеш нещо държиш като питбул ама този път си захапал кокал от бедро на слон "малко е голяма за питбул нали"
Послушай съвета, който ти даде по-рано гецката и карай бавно и полечка като Иван. Остави на заден план самозахранването направи го със външно захранване. Първо направи работещ макет после ще дойде ред и на прототип. Защото да знаеш хиляди хора са качили Еверест, но никой не го е качил на един дъх. Бързай по-бавно да стигнеш по-далеко.
Иначе стискам палци да успееш.
П.П. мислех да ти го пратя на личния, но реших, че това е валидно за още доста хора от форума. Дано да се замислят и други.
Vector:
Да си призная, доста се вълнувам :) откакто Иван е във форума, и работя над нещо, което е почти готово.... Поздрави!
http://vbox7.com/play:dae8b738
Maistora52:
Звучи конструктивно! - но соленоид-четата въобще не са толкова слаби-чки колкото изглеждат. И точно най-дребното от тях е най-подходящо, защото отпаднаха междувременно почти всички досегашни ТЕЖКИ елементи и натоварвания. Същото важи и за "ел-заключалките"... Истината и за двете "устройства" е, че всъщност са доста мощни - и двете като такива се използват в почти всички съвременни автомобили за задвижване на разни лостови системи, клапи, заключалки и пр. - които все са клеясали, мръсни и трудно подвижни. Въпроса в крайна сметка обаче опира да подходящо намерената "лостова система". - точно както "наш" Архимед (от Сицилия) "споделя": "Дайте ми опорна точка и ще повдигна Земята" - с най-обикновен лост (от Първи и/или от Втори род).
Много ми се иска всички заедно да викаме "Еврика!", защото в случая точно лостовата система реши проблемите. Няма я тежката "шейна", няма го триенето, няма го лашкането на тежките магнити... провалили предишните ми конструкции. Бих казал, че остана само намереният по-рано РАБОТЕЩ принцип плюс още две-три ценни находки.
Да - захапал съм като питбул - Thanks! - и отчитам всичките си предишни неподходящи и погрешни конструктивни решения, още повече - винаги много внимателно СЛУШАМ съветите ви, съобразявам се с тях и "много бавно бързам"... затова сме тук! - да се слушаме!
И аз като Vector, даже още повече се вълнувам, защото за самия мен случващото се (точно с макета) е една много голяма изненада.
Благодаря за "палците" - вършат работа!
Поздрави!
п.п. Ще ме извините за снимките и приказките относно моите строителни "мъки", но те са за извинение, и за обяснение - защо не работя по ЗАДАЧИТЕ!... пък може и на някого да свършат работа, знае ли се!?
krasias:
Здравей Майсторе дойде ми една идея можеш ли да използваш този линеен двигател за управлението на твоите магнитни мотори.http://www.youtube.com/watch?v=9EygBS8RMv0
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия