Справочници, схемотехника, теория > Практически опит
Относно "кервана, кучетата" и разработките на Maistora52
Иван БГ:
Здравейте,
колело път не прави, валякът е този след който могат да минат всички. Съгласен съм с теб Радико, че много хора са се качили на Еверест и никой не е успял на един път. Затова е важно базовият лагер да бъде максимално близо до него, за да можеш да го качиш когато искаш и да имаш сили да слезеш. Защото на Еверест не се живее.
Бъдете...
Ивановец
Maistora52:
Krasias, принципът на задвижване на дадения в линка линеен магнитен двигател е твърде различен от този в моите конструкции. Ще си пречат взаимно. Не става. За управлението съм се ориентирал към схема с блокинг-генератор. Трябва само (като дойде момента) да се доизмисли в схемата му едно резисторно управление на честотата на импулсите - да могат да се забавят до 1-2 Hz, но и да могат да се ускоряват до 4-5000 Hz. Сигурно е, че е измислено, но още не ми е попадало пред очите.
...
Бих допълнил казаното от Иван БГ, че нашият Форум е точно Базовият ни лагер. И за да се изкачат на "Еверест" два-трима - помагат двеста-триста. Трябва!
Спомням си един наш Голям алпинист, който загина, но изкачи Върха точно на един дъх. Без кислород, без маска и без никаква жал към себе си!... точно като "питбул"!
Радико:
Христо Проданов се казваше алпиниста. Това не беше подвиг беше безумна честолюбива постъпка която постави на карта живота на поне още 5 човека.
Неговият на губещата карта. Дано да не се получи такова нещо и с нас. Правете спирания за аклиматизация колеги, иначе става като Христо Да го прости Господ, че споменаваме името му.
krasias:
Майсторе идеята ми е да се използва само принципа вместо кобилици и други механични приспособления за придвижване на управляващия магнит.Не да правиш двигателя а да вземеш една стъклена тръбичка в която да поставиш управляващия магнит а отстрани на два диска да поставиш магнити на определени места да го го направляват назад напред.Извинявай не съм правил такива двигатели и може да греша но по натам и аз може да се пробвам.
Maistora52:
Използвам случая, да изразя НАЙ-ГОЛЯМАТА СИ ПРИЗНАТЕЛНОСТ И БЛАГОДАРНОСТ НА PRP ЗА СЪДЕЙСТВИЕТО КОЕТО МИ ОКАЗА В ТРУДЕН МОМЕНТ ОТ СТРОИТЕЛСТВОТО НА ГАРАЖА ТОВА ЛЯТО.
PRP, пускам няколко снимки тук специално да видиш ЧРЕЗ твоята ФУНДАМЕНТАЛНА ПОМОЩ КАКВО СТАНА!
Просто образцов кофраж! 8) 8) 8)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия