Алтернативни енергоизточници > NEG, импулсни, трансформаторни и резонансни генератори, скаларни вълни

Импулсен Ток

<< < (15/18) > >>

Ctah:

--- Цитат на: x_name41 в Септември 17, 2013, 12:45:28 pm ---грешите, не отчитате функцията на заземяването и затова набързо давате подобни заключения!

--- Край на цитат ---

Знам накъде биеш x_name41, като има земя , трябва и антена
Пробвано е !

Освен 21W лампа от мигачите - друго не може да захрани!
Иначе става идеално ус-во за зарядка ;)  DC-DC

EDM electronics:

--- Цитат на: spirit1 в Септември 17, 2013, 10:42:28 am ---Това е оригинална "моя схема".

Тя показва как един импулс 1 от прав ток в първичната води до импулс 1 във вторичната, при което тока минава през товара и зарежда кондензатора.

В следващия момент няма импулс в първичната и КОНДЕНЗАТОРЪТ СЕ РАЗРЕЖДА ПРЕЗ ТОВАРА КЪМ ЗЕМЯ - импулс 2.

Това е една основа - прав ток директно поражда променлив ток - при това имате COP > 1, max 1.8 - 2

Схемата лесно се развива в схема с нарастващо кпд - аритметична прогресия.

Схемата лесно се развива в супер генератор ако се свърже антена с няколко навивки към първичната.

Моите уважения към тези, които истински търсят и работят, за своя успех и този на другите.

Не чакам нищо от вас господа  - споко.

--- Край на цитат ---

Аааааах, ах, ах......

Колега, моите уважения, че търсиш СЕ, но нея тук отново я няма! Нещо грешиш!
Когато импулса от вторичната намотка захрани последователната верига на лампата и кондензатора, първоначално токът ще е максимален и ще започне да намалява пропорцоинолно на зареждането на кондензатора. Т.е. първоначално върху лампата ще имаме максимално напрежение, а после то ще намалява със зареждането на кондензатора и ще е максимално върху кондензатора, когато той ще е зареден, но тогава токът пък ще е "0". Или с други думи върху товара - лампата ще имаме средна стойност на мощността на импулса 50%, а следващите 50% ще получи при разряда на кондензатора, минус загубите в кондензатора. Демек КПД-то ще е под 1-ца - винаги.

С други думи кондензаторът измества само оста "Х" /от координатната система/ в средата на правоъгълните импулси и ги прави единствено променливи спрямо товара - лампата, а не еднополярни. Но тая допълнителна енергия от д'e я видя?

Както Bat_Vanko подсказа, това е често срещана схема и в умножителите на напрежение и в променливотоковите усилватели - но там СЕ и извънземни няма.

spirit1, я обясни ако обичаш, от д'е и как се бере тая СЕ в схемата ти?

Velektra:

--- Цитат на: EDM electronics в Септември 17, 2013, 01:55:29 pm ---spirit1, я обясни ако обичаш, от д'е и как се бере тая СЕ в схемата ти?

--- Край на цитат ---

Аз мога да обясня.
Както каза Спирит1 на първичната се слага антена с няколко навивки и става супер-генератор.
След това устройството се слага под един стълб на мощен далекопровод или до клетка на GSM оператор.
Шегата настрана, но благодарение на Спирит1 разбрах как да натрупам първоначалния капитал и след това, като имаш пари, лесно се прави устройство за СЕ.  ;)

miromad:
Обаче трябва да се обърне внимание на една немаловажна подробност - има огромна разлика между изобретатели и мечтатели!!!!

Радeв:
Айде и аз да коментирам малко, че ми омръзна от месеци да чета .... ;)
Ако установката на спирит е изградена от идеален ферит, свърхпроводник, идеален кондензатор и импулса е идеален правоъгълник мисля че ще имаме СЕ....
Аз реших да работя с въздушни намотки, кондензатори, искрища/комутатори и антени.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия