Форум > Продавам/купувам, магазини за електроника, магнити, части и др.
Устройство за икономия на гориво
caduceus:
Колега elektros,
ако са реални, поздравления за резултатите които споменаваш. При ефект над 25%, това чудо си заслужава парите. Аз стигнах до момента до около 15% при комънрейли помпа-дюза мотори /вкл. на камиони/, които са доста по-малко, но има още работа :) Движа няколко проекта едновременно, с два от които очаквам да мина 50% при газово гориво, защото е по-лесно да се настройва газов компютър от бензинов или дизелов. Резултатите ще са готови вероятно към края на годината.
Моят комплект за камиони с тези параметри /14-15% при автоматична самонастройка на мотора през ламбдата/ включва един стандартен горивен оптимизатор К2 на горивопровода и три малки стационарни оптимизатора К3, които се залепват в кутията на въздушния филтър /преди него/ и излиза като цена 320 лв. Явно с малко по-слаба ефективност от вашия уред, но няма захранване и обслужване, много малки размери, монтира се външно на конструкцията за 5 минути. В момента от колегата rider 777 e с по-слабата версия на камиона си /Рено Премиум, 2006 г., 17 литров мотор/. След като му я подарих излезе по-нов модел на оптимизаторните ми кутии К3, който към този момент не беше доизтестван, та затова е със стария - но ще му го подменя като си дойде в Б-я. Очаквам да пише подробности с колко му е паднал точно разхода при номинален около 27 литра/100 км., най-вероятно около 4 литра.
Поздрави!
elektros:
Колега caduceus, моите уважения към теб и твояте разработки, следя отдавна този форум и за съжаление хората тук, които нищо не правят най-много се заяждат. Свидетел бях и на твоето оттегляне по времето на алтиума. Предлагам да обединим усилия, явно разработките ни са различни, но имам сериозни предположения, че могат много добре да се допълват... Пиши ми на ЛС
rider777:
Все още не съм тръгнал поради административни бариери, но се надявам тази или другата седмица да потегля ,,,, не знам каква е разликата между стария и новия модел но с този, който си ми дал веднага се усети разликата, както ти писах в Гаража.нет ;) Ако новият е още по-добър то тогава си представям с колко ще падне разхода ,,,,,,,, Успех в разработките ;)
PyroVeso:
Колеги, предлагам майстории, "спестяващи" гориво до 15% въобще да не ги обсъждаме. Подобно спестяване се получава съвсем лесно и то като "страничен ефект", когато човек си постегне каручката - подмяна на гуми и оптималното им напомпване, смяна на филтри и най-вече на въздушен, настройка на турбината, стягане на ходовата част, монтиране на TAP-процесор, стил на шофиране, ако щете... Едва ли на този фон може реално да се усети някаква икономия или преразход в рамките на 15%.
Колегата electros, ако му стиска, да даде едно от устройствата си на форума - ентусиасти за обективни проби винаги ще се намерят (аз за целта ползвам жена ми, като я пускам да кара без да съм й казал, че съм слагал/пипал нещо по колата, за да не я сугестирам... По този "алгоритъм" оптимизаторите на caduceus показаха под 5% икономия, което, съгласете се, е в рамките на статистическата грешка при подобни измервания...)
Та electros, ако твърденията му отговарят на истината, с тази си постъпка ще постигне най-малко 2 неща: 1) ще докаже веднъж завинаги правдивостта им пред хората на форума и 2) ще спечели редица клиенти сред тях, сред техните приятели, и сред приятелите на техните приятели... без да се налага да прави нов форум "elektrotehnicheskata_rabotilnica.net", в който да "доказва" (без обективен коректив) и да рекламира продуктите си.
Vetap:
Напълно подкрепям колегата Piro Veso. Внимателно тествах оптимизатора на Caduseus, но за съжаление трябва да призная, че повече от 8 -10% икономия този оптимизатор не може да даде."Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш". Принципът с магнитите е грешен според мене.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия