Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Да преоткрием Тесла чрез Капанадзе
milintron:
Шест навивки от медна тръба на диаметър 120мм, е равно на около, 2.5м четвърт вълна или 10м вълна. Тоест около 30мхц честота.
За получаване на токова съставляваща в дипола, или проводника минаващ през средата към земя трябва модулация.
Там има вълнов резонанс съставен от две антени.
Една от вън и една вътре.
Все едно ТТ, на която имаш екран свързан с лампа към земя.
Остава само да модулираш за да има ток.
Честотна модулация.
Патента е доста изкривен но се загатват някои детайли.
Стува ми се че, при зелената кутия е разделил товара от антената.
Надявам се , не бъркам ?
tsurko:
Според мен шестте навивки от медна тръба е с дължина метър и половина. Защото вкъщи имам такава тръба, но тя е 70 см. дължина и 10мм. дебелина измерих преди да я направя на спирала. Когато я направих на спирала излезе три навивки и почти и половина.
Наскоро попаднах на едно видео на което се показват резултати и реших да го споделя.
https://www.youtube.com/watch?v=KKauzhuO4Zs
Не е много прилежно направена установката, поне може да се видят намотките къде и какви са, дори и с малко вглеждане се вижда как са свързани и с каква посока на навиване.
milintron:
Точно за това става въпрос. Много добро видео.
tsurko:
Здравейте.
Качвам две снимки на който съм нарисувал схемата до колкото успях да видя от видеото което публикувах, надявам се да е точна.
Направи ми впечатление свързването на двете намотки с кондензатора в единия край, а в другия им край отиват в заземяване.
Искам да попитам понеже не съм много на 100% наясно втората намотка тази която е навита на вътрешната PVC тръба каква е нейната функция, като приемна на Тесла трансформатор и съответно резонираща в първата тесла за да я усили или се явява за да допълни първата в предаването на енергия.
Velektra:
Здравей, tsurko!
Тая схема, която си дал може да се пробва, но аз бих добавил следните изменения (картинката по-долу).
По въпроса за "накопителя" смятам, че всеки елемент е най-добре да си върши работата за която е създаден.
Кондензатора за съхранение и натрупване на енергия, а бобината за създаване чрез преобразуване на енергии.
Съхранението и натрупването на енергия от бобина чрез стояща вълна е по-неефективно, отколкото същата да се съхранява и натрупва в кондензатор (мое мнение).
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия