Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Да преоткрием Тесла чрез Капанадзе

<< < (5/46) > >>

teofilius:
Капанадзе не е измамник и установките му са реални и истински. Смятам по скоро че в коментарите си  и отговаряйки на въпроси е казал малко истини и повече полуистини и някои лъжи.   
  Чоби - истини, полуистини и лъжи. Не ми се занимава да говоря лошо за него но от каквото е споделил никой нищо не е постигнал и се съмнявам, че някой нещо ще направи да е работещо но надеждата последна умира.  И да е направил нещо работещо то за сега е твърде горд и самоуверен а хората тук във форума са твърде малоумни в неговите очи, та аз лично нищо не очаквам от него. Бих могъл да поддържам някакви отношения с него но ще си е загуба на време. 
  И все пак смятам че наближава времето принципите открити от Капанадзе, Дон Смит, Тесла и др. да бъдат преоткрити от по-обикновени хора като нас и да бъдат предоставени на цялото човечество....

coke2k:
@x_name41 Как смяташ, Бедини измамник ли е?

tsurko:
В отговор на mito_kupona: Този накопител ( кондензатор изобразен на патента ) според мен е бобина от кола. Като цяло патента много подлъгва според мен, но ако не се лъжа някъде се спомена, че е изобразено като запалване на автомобил. Защото под номер три на патента е написано като "точки", а е обяснено като чукче на колата както действа или разрядник кой както иска да го възприема.
Качвам две примерни схеми нарисувани от мен, на които според мен е направен генератора. Моля без критики, а да се отнесем сериозно и нека не отклоняваме темата в други посоки като това дали не е измамник Капанадзе и тем подобни защото все пак не напразно ще има патент човека.

tsurko:
Не съм сигурен, но от известно време допускам, че генератора на Капанадзе не работи точно на 50Hz понеже във всичките си видеа като консуматор пуска само лампи и нагреватели, но не знам до каква честота работи трансформатор в границите на нормалното за да може да преобразува за самозахранването.

mito_kupona:

--- Цитат на: tsurko в Март 16, 2015, 11:09:19 pm ---Не съм сигурен, но от известно време допускам, че генератора на Kапанадзе не работи точно на 50Hz понеже във всичките си видеа като консуматор пуска само лампи и нагреватели, но не знам до каква честота работи трансформатор в границите на нормалното за да може да преобразува за самозахранването.

--- Край на цитат ---
„Накопитель“, може да бъде кондензатор, а може да бъде и бобина вкарана във вълнови резонанс, тогава в нея се получава стояща вълна, където именно се съхранява и натрупва енергията, защото няма излъчване.
Пич, Капанадзе се пише с главна буква, все пак това е име на човек и трябва да му отдадем нужното уважение.
    В момента се боря с първата част на схемата и скоро ще дам резултати.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия