Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Да преоткрием Тесла чрез Капанадзе
tsurko:
Предполагам, че си прав.
Аз направих тази схема според това което успях да видя в самото видео което публикувах, за да е по удобно при изработката ако някой реши да опита да я пресъздаде, отколкото постоянно да се превърта самото видео за да се наблюдава кой проводник на къде води.
Не казвам, че схемата е перфектна винаги има какво да се желае, дори и на видеото не е много добре направено всичко, но все пак е полева установка. Ако някой е забелязал, че искрището е само с разположени един срещу друг проводници, което според мен не е много хубаво, поради факта, че не се получава хубава искра.
Може и предложената схема от теб да е по-добра, но според мен пробването би показало кой вариант ще доведе до по - добри резултати. Аз самият все още нямам направена установка и не мога да пробвам различните варианти. Възнамерявам да я изпробвам, но все още се лутам в изпълнението на установката и как да пресметна намотките дали заедно или по отделно и да намеря оптималния вариант за кондензатор и т.н.
Искам да попитам какво е значението и има ли такова - искрището да е преди или след намотката ?
mito_kupona:
Ето няколко осцилограми на експериментите ми с първата част от схемата на Капанадзе от патента. Получава се някакъв странен резонанс. Използвам преръивателя по схемата на Акула. Работя с ниски напрежения 12в докато ми се изясни картинката и след това ще пробвам с по-високи напрежения и най- вероятно с механичен преръивател за високото напрежение. Засега напрежението в контура е около сто волта при резонанс. Според мен, част от прибавката се получава още в първата част на схемата и именно с това се боря и мисля, че вече има някаква надежда според осцилограмите, получават се усилващи се импулси, всеки следващ е с по-висока амплитуда от предходния, а това е енергия гратис. Другото съществено нещо е, когато се натовари първия контур, трябва резонанса в него да се потдържа автоматично, това го каза Капанадзе, дали с АДЧ, дали по друг начин, това е въпрос на експерименти. Тази първа част на схемата прилича на усилващия предавател на Тесла, но не точно има друг пиниз, с който се потдържа автоматично резонанса. Честотата е около 200 килохерца и е модулирана с 50 херца. Високата честота зависи от бобината и магнитопровода, както и от индуктивността на бобината, броя на навивките и капацитета между тях. За да не се чудите, тази бобина не е бобина номер 6 от патента, а бобината на вторичната на генератора на висока честота, която е свързана с бобина номер 6 последователно. При високи напрежения между тези две бобини трябва да има разрядник, за да няма взривове.
mito_kupona:
tsurko Искрището се слага, за да предпази кондензатора от пренапрежение или да разрежда кондензатора при напрежение малко по-ниско от номиналното напрежение на този кондензатор, но в същото време при разреждането на кондензатора в индуктора се получава импулс с много стръмен преден фронт и енергия равна на енергията на кондензатора, като изключим загубите в контура. Така, че искрището изпълнява две функции, предпазва кондензатора и създава мощен импулс със стръмен преден фронт.
tsurko:
Да това го знам дори и установено от личите ми опити, дори съм експериментирал и с кондензатор с голям капацитет и определено се чувства големия ряз който прави.
Аз по конкретно попитах за разположението на разрядника, извинявам се ако не съм обяснил правилно за кое питам и затова прикачвам снимка с нагледно какво имам в на предвид. Благодаря предварително
Velektra:
--- Цитат на: tsurko в Март 19, 2015, 09:51:09 pm ---...
Аз по конкретно попитах за разположението на разрядника, извинявам се ако не съм обяснил правилно за кое питам и затова прикачвам снимка с нагледно какво имам в на предвид. Благодаря предварително
--- Край на цитат ---
Много правилно го обясни tsurko, още първия път:
--- Цитат на: tsurko в Март 19, 2015, 08:15:04 pm ---Искам да попитам какво е значението и има ли такова - искрището да е преди или след намотката ?
--- Край на цитат ---
Значение има и за мен то е огромно!
При Грей също е след.
Има два начина да спреш лека кола: като натиснеш спирачките или като пуснеш пред нея дебела железобетонна преграда.
Друг пример: кран и маркуч. Пускаш вода и след това спираш рязко крана. Водата се изтича спокойно от маркуча (искрището е преди бобината). Пускаш вода пак, но сега стискаш рязко маркуча отпред (искрището е след бобината).
Естествено примерите не са точни, а само за общо представяне на картината, защото може водата да тече бавно и ти да си стиснал маркуча и след 5 минути например да получиш същия ефект.
Каква е в крайна сметка задачата?
Така да ударим ефира, етера, (краставицата :D) и т.н.н., за да се получат същите тия частици, които са ударили Тесла и след като сложил стъклена преграда пак са го ударили, и като сложил медна преграда - пак са го ударили...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия