Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Да преоткрием Тесла чрез Капанадзе

<< < (37/46) > >>

tsurko:
Ще попитам един малко нестандартен въпрос и се надявам някои или няколко да ми отговорят конкретно.

Намотка в която има стояща вълна и е нагласена да резонира на честота 50Hz ще имали голямо магнитно поле, и ако няма защо?

Помислете хубаво преди да ми отговорите не бързайте.

lz1jer:
Здравей, tsurko.
   Не съм много компетентен по зелени кутии в аквариум, но това, което знам по въпроса е следното: Условието за стояща вълна е интерференция на две вълни, които се движат в противоположни посоки, т.е. дефазирани на 180 градуса. Там, където са максимумите на вълната е максимум на напрежението и има електрическо поле. Във възлите е максимум на тока - съответно, там се създава магнитно поле. Ако вълните се движат наистина в различни посоки, би трябвало и магнитните полета на двете вълни да са ориентирани противоположно. Дали ги има или няма не мога да кажа. Смятам, че ако се направи опит да се сваля енергия от стояща вълна, ще се развали условието за нейното съществуване. Общата енергия на стоящата вълна е нула. Това е, което мисля, без да съм 100% сигурен.

Успех в начинанието!

mito_kupona:

--- Цитат на: lz1jer в Април 11, 2015, 01:34:05 pm --- Смятам, че ако се направи опит да се сваля енергия от стояща вълна, ще се развали условието за нейното съществуване. Общата енергия на стоящата вълна е нула. Това е, което мисля, без да съм 100% сигурен.

--- Край на цитат ---
    Енергията на стоящата вълна е равна на сбора от енергиите на падащата и отразената вълни. Стоящата вълна не пренася енергия, а в нея се натрупва енергия и енергията и не може да бъде нула. От стояща вълна енергия не може да се сваля. Полето на стоящата вълна може да индуцира ЕДС в намотките на товарната бобина, ако се раздвижи така, че да ги пресича на 90 градуса. Това е и идеята на колегите от руския форум, която съм изложил по-горе в постовете ми.

mi68:
Здравейте,
Литература за преговаряне на 17 стр.(28/29 от книгата) е дадена много хубава картинка.
Токът има капацитивен характер. Зависи линейно от честотата и напрежението. При ниски стойности на напрежението и честотата тази зависимост се нарушава.
Стоящата вълна е надлъжна вълна, за сваляне трябва да е напречна бобината.
Линията (бобината )има реактивен характер без уточнения.

tsurko:
Според мен Мито не е нужно да се раздвижва, защото те си се движат падащите и отразените вълни, но те с времето затихват ( отслабва ), но индуктора когато работи ги поддържа. Цитирам от една страница: При електрическия резонанс имаме хармонично по честота предаване на енергия между индуктивност и кондензатор така че при първоначално подаване на електрически импулс между тях, този импулс първо се поглъща от кондензатора, след което се пренася по проводник към индуктивността (бобина), където се превръща в електромагнитно поле, което в следващия момент отново се превръща в електрически поток и отива към кондензатора . При идеален кондензатор и използване на свърхпроводима бобина, този трептящ кръг може да съхранява енергия на принципа на резонанса, неопределено дълго време.     

Това което мисля, че е направил Капанадзе понеже гледам от клипа краищата на проводника на стоящата вълна отиват направо в зелената кутия и там са свързани според мен с кондензатор за да влезе в резонанс.
Погледнете генератора на Акула как работи: от два отделни генератора който са синхронизирани и общата стойност на получената енергия надвишава вложената. Тук обаче при Капанадзе стоящата вълна играе ролята на втория генератор, и в неговия случаи не само, че влага по малка енергия, но и от допълнителното натрупване на вълните в стоящата вълна има многократно увеличение. Или по-просто да се изкажа при акула има две вълни и прави интерференция, а при Капанадзе има една вълна от индуктора и няколко от стоящата вълна, и поради сбора на няколкото вълни в интерференция получава многократно увеличение на амплитудата.
Много ме е яд, че в момента нямам нужните средства и апаратура за да направя опити за да се потвърди дали е така или не, а не само да се питаме ами да показваме нагледно своите резултати. Няма по-добър учител от практиката.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия