Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Да преоткрием Тесла чрез Капанадзе

<< < (38/46) > >>

mi68:
Здравей колега  tsurko,
Стояща вълна лесно се постига и това сме го дъвкали. Не се изискват много средства, може индукционна запалителна бобина за ДВГ, качер най-просто искрище или дъга, правете разлика за последното.
Аналогията с трептящ кръг е донякъде вярна. Вярно е, че се натрупва енергия, но по тая логика и трептящият кръг е СЕ но не е. Имаме пространствена периодичност или дължина на вълната, в трептящият кръг е разстояние между бобина и кондензатор. Енергията при Тесла се сваля с напречна бобината от центъра към периферията.
Един опит да се направи, но той да е точен и обмислен, не се иска много опити и разтягане на локуми. 

tsurko:
Аз бих казал, че един опит или от първия не може да се постигне идеално се ще има някакво донагаждане или подобрение при някой.

mi68: Може ли да те помоля за втората част или поне да е цялата от файла на  "стребков" който публикува.
Благодаря ти предварително.

mi68:
Здравей колега,
Нямам цялата книга, прикачвам това което имам. Липсва предаване на енергия по диелектрик или без него по ефир.
Книгата съм я взел от форума, за това ако могат и други колеги да се включат в издирването на цялата книга!

tsurko:
Аз също ще помоля някой ако има цялата или най-вече липсващата част от 86 ст. до 149 ст. за можем поне да я съберем цялата, все пак на на мен ми е интересна и искам да се опитам да я прочета пък и на някои друг може да му е от полза, няма да се сърдя дори и да е на български  :) или дори да си е в нормален файл а не като тази със снимки.

miromad:
Ето я и цялата книга, ако за тази книга става на въпрос.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия