Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Да преоткрием Тесла чрез Капанадзе

<< < (35/46) > >>

dymelsoft:
caduceus, що се "връзваш" той GMG е "Сериозен Експериментатор" при това "Подготвен", къде е той къде сме ние  ;).
Не се взимайте толкова на сериозно. Иначе благодаря за споделеното виждане от твоя страна, дава поле за размисли и за мен и други е важно, останалото е без значение. Поздрави.

mi68:
Здравейте,
В първия документ са оригинални снимки на Тесла, да се вземе енергия от ТТ.
Във втория се взема енергия с вилка на Авраменко ( материала го има в други теми).
Трето решение на колегата milintron безиндуктивна тръбна бифилярка вкарана в заземителния проводник. 

mito_kupona:

--- Цитат на: Velektra в Април 07, 2015, 01:33:53 pm ---Здравей, mito_kupona!
Действай смело. Стигнал си много напред. Пожелавам ти успех! Дори и да не тръгне устройството натрупания опит ще е огромен.
Различията ни са, че ти смяташ да получиш енергия чрез магнитно поле, а аз чрез друго, но не зная как да го нарека. Това което му викат радиантна, хладна, радиаЛна, лъчиста енергия. Това обърква и аз не зная как вече да го нарека. Става въпрос за разликата м/у магнитното поле и (хайде ще я наричам както и руснаците) радиантната енергия. Бях качвал една картинка но сега не мога да я намеря. Бяха два проводника и на единия беше показано магнитното поле как стои около проводника и не го напуска, докато на другия проводник по който се пускат кратки импулси и то само в една посока! бяха нарисувани като лъчи, които напускат проводника. Това е реакцията на средата (етера). Тази енергия е много по-голяма от вложената, докато магнитната енергия (ако може така да се нарече) е колкото електрическата енергия, която я създава.

Сега видях че caduceus е писал. Напълно съм съгласен с това което той пише. Особено това:
Мериш ли сигнали и напрежения с осцилоскопи и мултицети навсякъде в устройството, значи не си на прав път.

--- Край на цитат ---
   Пак повтарям, че още не съм наясно, как ще се държи полето на стоящата вълна, дали, като много силно магнитно поле, или като дишащ с 50 херца торус образуван с полето на модулиращата бобина, която се намира точно под индуктора или в центъра на полето на стоящата вълна и е разположена на 90º, а всички знаем, че торуса е самопотдържаща се система. Товарната бобина също е разположена в централната ос на този торус и там явно става някаква магия, дали с радиантна, лъчиста енергия, студно електричесто, ефир, етер, според мен всички тези понятия се касаят за едно и също нещо.
 Нас, са ни учили за устройството на генератора и това е най-близкото нещо с, което се мъчим да си обясним с някаква позната логика процесите ставащи в генератора на Капанадзе или по-точния израз е преобразувателя на енергия на Капанадзе и затова автора на тази идея използва термина „магнитно поле“, а това поле може да се окаже, че не е точно познатото ни магнитно поле,  а нещо съвсем друго и ново за нас.
    Без измервателни уреди нещата ще, са много по-трудни. Ние сме късметлии, че живеем във време на огромен технически прогрес, за разлика от Тесла, но той е компенсирал това с блестящия си гениален ум. Все пак трябва да знаем честотата, формата на сигнала и куп неща, които, са много важни. Поздрави и успех!

Аtos:
GMG, ама вярно, "атаката" ти срещу Кадуцея този път не беше провокирана с нищо от негова страна.
Държа обсъждания по конкретна тема да не се градят на база предубеденост и минали емоционални пристрастия!
Ако аз робувах на подобни сантименти (което е слабост), отдавна да съм баннал caduceus, понеже той ме банна в неговия форум преди месеци още, повод винаги мога да намеря! Бих се чувствал обаче жалък, ако го направя:)
" В моя форум такива не виреят"...разбира се, всеки сам си определя в стопанисвания от него форум нормите -  кое, как, докъде и докога:)
Отклоних се...
Главното тук, според мен е  ДА СЕ ИЗЛЕЗЕ ОТ УТЪПКАНИТЕ ПЪТЕКИ малко!
Прекалено много "школувани" са ходили по тях и вече трудно "виждат" иначе явни неща!
Питайте едно дете каква кола му харесва...и не се учудвайте, ако ви отговори - "Червена"!
Страничен поглед е полезен, още повече, че никой не го налага като критерий!
Нали търсим точно нестандартния подход, класическите вече са се изтъркали - всяка вечер ги чепкаме в чата и...?!
Докъде сме/сте?

tsurko:

--- Цитат --- Пак повтарям, че още не съм наясно, как ще се държи полето на стоящата вълна, дали, като много силно магнитно поле, или като дишащ с 50 херца торус образуван с полето на модулиращата бобина.............
--- Край на цитат ---

Според мен просто ще си се държи като магнитно поле. Както и Динатрон споменава в един клип  то просто си се получава едно чисто магнитно поле, но усилено многократно от интерференцията. В намотката където се получава стоящата вълна на осцилоскоп се вижда, че тя е затихваща. Това също ме кара да мисля, че след някакво не определено време ще спре когато се изключи. Както и Капанадзе и Динатрон казват то може да си действа час, два, три в колебателния контур, но във времето ще отслабне.
Мое мнение нека не търсим под вола теле, а практиката да покаже. Защото когато някой се опитват да го търсят прекалено се задълбава и ефекта е нулев, а резултата седи пред нас просто не го пробваме ( тестваме ).
Пожелавам успех на трудещите и големи адмираций на Мито които е много близо, но за съжаление времето е малко за да го довърши и сподели резултати.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия