Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Ветро генератори
Хоризонтално-осеви вятърни турбини
piton2012:
Добре, че вълците бяха от цирка.
А за колегите не мисля, че воюват. Просто всеки си има свои възгледи. Само дето никой нищо не е доказал. Може и да има енергия която не можем да измерим, може формулите да са грешни, но никой до сега не ги е опровергал. Народа дали се е ошашавил не знам, но е доказано жив и не спи. "Лудите, лудите те да са живи"- Ив. Вазов. "Лудите" променят света следвайки светлината на своите мечти, придобили енергията и смелостта да оставят собствена следа. Браво момчета! Успех на всички!
Seeker:
Ще помоля уважаваните съфорумци да прегледат темата от началото, и да ми драснат два реда къде точно съм обидил някого!
Освен мен и vsl никой друг не дал една цифра, за да потвърди или отхвърли някоя теза. Само с разтягане на локуми или пускане незнайни линкове не става.
GTV:
--- Цитат на: Seeker в Юли 02, 2013, 05:34:38 pm ---Ще помоля уважаваните съфорумци да прегледат темата от началото...........
......Само с разтягане на локуми или пускане незнайни линкове не става.
--- Край на цитат ---
И на края:
http://www.youtube.com/watch?v=p5k2LhKBSgQ
GTV:
Eдин Бонус за Майстора-Модератор, защото е готин и разбира от пластики!
Майсторе, много лесно ще можеш да си изваеш крило с какъвто и да е профил от екструдиран полиситирол и газова горелка. :o :)
fade:
--- Цитат на: Seeker в Юли 02, 2013, 08:58:53 am ---@Радико
Добре, нека да ви видим как смятате. Публично ще си посипя главата с пепел...
--- Край на цитат ---
Ами не можах да се сдържа колега Seeker, щом правите такова публично обещание...
Бихте ли ми обяснили тук:
--- Цитат на: Seeker в Юни 30, 2013, 10:35:29 pm ---... площ=маса х плътноста / скорост =14026х1,29/0,5= 36187м^2 Така радиуса на работното колело(дължина на лопатата) става 107m !
Излиза доста голямо съоръжение, даже да допускам грешка от 10%
Ако някой иска да коментира, моля да го изпише с формули, а не да ми пуска линкове от сайтове или клипове!
--- Край на цитат ---
как умножавате (кг * кг/м^3) / m/s и получавате накрая м^2
От тук идва "грешчицата" която е повече от 20% и както каза един друг колега, това при 8м/с си е ...
Следващия път не давайте оценка за одитори и одити... защото в такъв момент като този тежкият Ви "менторски" тон много лошо олеква!
--- Цитат на: Радико в Юли 01, 2013, 11:27:14 pm ---Seeker; vsl
Изчисленията ви са направо смешни. Бих могъл веднага да покажа мащаба на грешката ви, но ще изчакам още малко да си я поправите сами "Ако имате желание разбира се" След което ще трябва да го направя аз защото авторитета ми е силно засегнат. Хора който не са специалисти в областта биха си помислили "тоя е пълен въздух под налягане"
За сега приемам, че грешката ви е несъзнателна.
--- Край на цитат ---
Колега Радико не влизайте и вие в тона на арогантното говорене, няма как да извадите при 0.5 м/с скорост на потока 500W с перка по-малка от 80-тина метра! Ще трябва да ви разочаровам, но сметките на колегата VSL са верни. Нямам обаче нищо против да видя и Вие как достигнахте до извода, че общоприетите формули са грешни.
И накрая абсолютно добронамерен съвет към всички, арогантността е лош съветник, казвам ви го от личен опит!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия