Форум > Препратки, сайтове, източници
Манипулиране на реалността
Иван Димов:
hyparh, не знам защо, но точно същата намотка ми се върти из главата от доста време. Само че аз мисля да я направя само с една жица като първо навия вътрешната част и върху нея ще намотая външната. Така мисля да получа бобина с по-голяма от обикновено индуктивност L. При променлив ток в нея мисля, че ще имам по-висок качествен фактор Q при резонанс.
И смятам, че не ти е нужен кух геврек. Навиваш първо вътрешната бобина и върху нея бинтоваш изолатор колкото е нужно (примерно платнени ленти, напоени с епоксидна смола) и като изсъхне, отгоре навиваш втората бобина. Особено внимание отделяш на изолацията на изводите на вътрешната бобина.
x_name41:
здравейте hyparh, обръщам се към вас с молба да разясните какво най общо казано обяснява човекът във видеото, смятам че ще бъде интересно, благодаря!
http://www.youtube.com/v/oWibiswdSis?version=3&
madsatbg:
--- Цитат на: caduceus в Септември 16, 2013, 11:09:42 am ---...Бръмбарът не е майски нито юлски..
--- Край на цитат ---
Има много видове бръмбари, които по законите на аеродинамиката не могат да летят. :P
шмель=земна пчела
п.с. Да разгледаме обикновения майски бръмбар — според изчисленията на учените той изобщо не трябва да лети. С такова тегло и конструкция на крилата, за да излети, той трябва да има коефициент на подемна сила от 2 до 3, а фактически неговият коефициент е по-малък от единица. Бръмбарът обаче не само че лесно се вдига от земята, но и лети много добре.
Из “Движението при животните” в zoomania.org
Може би сте чували и преди историята с майският бръмбар, но той, горкичкият, явно не е разбрал, че науката го е обявила за негоден за летене. И си лети…
По същият начин – и по абсолютно същият модел – много хора правят на пръв поглед невъзможните неща. Просто защото не знаят – или не вярват – че са невъзможни.
hyparh:
--- Цитат на: x_name41 в Януари 23, 2014, 05:20:21 am ---здравейте hyparh, обръщам се към вас с молба да разясните какво най общо казано обяснява човекът във видеото, смятам че ще бъде интересно, благодаря!
--- Край на цитат ---
Интервюираният наименовам с X, а интервюиращият с Y.
X: Основната част от машината, защитаваща планетата ни от големи астероиди, е инсталирана в паралелно време и измерение под земята.
Y: Съществува в паралелно измерение, но няма физическа локация?
X: Има физическа локация на Земята. 95% от системата е в непосредствена близост до нас във физическата реалност. Според космическия цикъл, тази система, която е активна днес и ни защитава от метеорити (особено такива с извънземни болестотворни микроорганизми), скоро ще престане да работи.
Y: Каква е причината?
Х: Защото ще спре двигателната й сила. Когато Земята се върти около Слънцето с дадена скорост и на дадено разстояние, в определени моменти земното ядро започва да излъчва специална енергия. Това е много тесен и прецизен енергиен спектър. Когато този спектър бъде изместен, двигателната сила ще спре.
Y: Нека видим дали съм разбрал. Говорим за две наближаващи събития. Едното ще е през 2012 г., а другото след около 100 години. Ти говориш за събитието през 2012 г., когато инсталацията ще спре да работи. Правилно ли съм разбрал?
X: Точно така. Това ще е само началото. За да спре напълно да работи защитната системата ще са необходими около 40 години. Ако успеем да влезем в контакт с тези, които контролират машината в паралелното измерение, ще спрем да комуникираме с нашата система (?), ще можем да я поддържаме включена, ще разберем точния принцип на действие и ще имаме големи шансове да защитим планетата си. Между другото намерих видео в Япония, което показва активността на тази инсталация. За това видео ще направим специално предаване по руската телевизия.
Y: Това е чудесно. Отишъл в Япония да заснемеш инсталацията?
X: Всъщност самата инсталация не се намира в Япония, а само нейните проявления/активност се забелязват там. Ако разгледате материала внимателно, ще забележите, че тази активност всъщност с случва в паралелно измерение. Затова виждате обекти, подобни на проблясващи светлини, да се появяват и изчезват.
Y: Да, виждат се като топки и експлозии...
X: Да, но без звук, понеже са в друго измерение.
Y: Това има смисъл.
X: Проектът “Новият Атлантис” е много сериозен проект за подготовка на нашата цивилизация за бъдещи събития, започващи през 2012 г., също подготовка на човечеството към пробуждане, както и подготовка за елиминирането на астероидни заплахи, каквито със сигурност ще има през следващите 350 години.
Y: Изглежда доста голям период, но първо трябва да преминем през събитията от 2012 г., за да започне това предизвикателство.
X: Да. Предстоят ни много сериозни събития през следващите 7-8 години. Ако посетите уебсайтът ми, ще прочетете за това. Някои държави ще имат наистина сериозни проблеми. Русия, Беларус, Украйна, Казахстан, ще бъдат в позиция с много по-смекчени ефекти през 2012 г. Канада също влиза в тази група. Но други територии като северната част на Южна Америка, Европа, северната част на Африка, Иран, Ирак, ще преживеят ужасни катастрофи. За съжаление може да загинат десетки хиляди и дори милиони хора, заради изключително силни земетресения. Така, че сега е моментът да се замислим как да вземем участие в проектът “Нов Атлантис”. Томас, аз съм ти много благодарен за това интервю и, че то ще достигне до хората и да знаят, че имаме шанс. Но дали ще се възползваме от този шанс? Това зависи от мен, теб и всички, които ни слушат.
На мен ми звучи като епизод от сериала "Експериментът" ("Fringe") :)
x_name41:
hyparh, знаете ли нещата които казва човекът изглежда се припокриват с някои от онези неща заложени в предишните постове в тази тема. Интуицията отдавна ми подсказваше правилната посока за възприемане на концепцията за паралелните измерения, както казва човекът онзи свят се намира в друго пространственно физическо материално измерение което съществува в определен честотен спектър или диапазон (както нашето всъщност) и отделните проявления на различните енергии които използваме се проявяват и в други светове. Ето примерно ако вземем използваната от нас ядрена енергия, то тя не се проявява само в нашия свят, тя се проявява и в други светове (когато я използваме в нашия свят за мирни или военни цели) и може би във това има резон защо някои от "извънземните" цивилизации са разтревожени за използването на ядренната енергия в нашия свят, защото тя има последствия и върху други светове. Тази концепция всъщност дава обяснения и на редица странни явления и загадки, като например възможноста една стая отвън да е по малка по размери и обем отколкото вътрешното и пространство (нещо като Алиса в страната на чудесата) и други. Всъщност животът на Слънцето и на другите "необитаеми" планети в слънчевата система и галактиката като цяло, също може да се обясни със тази концепция :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия