Форум > Препратки, сайтове, източници
Манипулиране на реалността
x_name41:
hyparh, доколкото съм информиран предназначението на восъка не е като диелектрик, а за охлаждане (поне според обяснението на руски). Всъщност както бях отбелязъл някъде, по отношение на електрогравитацията, оптималната форма или структура на несиметричния кондензатор за постигане на значителна подемна сила и ефективност е клетъчната (във формата на пчелна пита), или от множество миниатюрни кондензаторчета, нещо подобно е и при Гребенников. Между другото тук някъде бях споменал за връзката между гравитацията и електростатичното поле между плочите на един кондензатор, какъвто е Земята. Трябва да се отбележи все пак че всяка плоча на този гигантски кондензатор е заредена и от двете си страни, и това може би обяснява някои неща като въпроса със сателитите :)
hyparh:
@praktik, малко сложно ми звучи, усещам как ще се разтече тръбата ако се пробвам :D
--- Цитат на: x_name41 в Септември 26, 2013, 06:12:25 pm ---hyparh, доколкото съм информиран предназначението на восъка не е като диелектрик а за охлаждане (поне според обяснението на руски)
--- Край на цитат ---
Не съм на "ти" с руския, но в английския вариант пише, че действа и като диелектрик. Пък е и логично, имаме потенциал около 100kV между двете намотки. В дъното на публикацията имаше списък с подобрения, като едно от тях беше заместването на восъка с глицерин поради по-високата му диелектрична константа --> по-добра производителност на устройството (в каквото и да се изразява тя).
@praktik:
--- Цитат ---@praktik, малко сложно ми звучи, усещам как ще се разтече тръбата ако се пробвам :D
--- Край на цитат ---
Не е така, всичко е до майсторлъка, така се извиват PVC тръби, нагряваш по малко, е може да не се образува съвсем правилен геврек, но ще стане .
Успех.
Vetap:
Провери по детските магазини за подходящ геврек. Има сума ти детски дрънкалки с тази форма. Ако не, направи го от папие-маше, както правехме модели на ябълки и круши в училище.
Успех,
hyparh:
--- Цитат на: Vetap в Септември 27, 2013, 09:29:12 am ---Провери по детските магазини за подходящ геврек. Има сума ти детски дрънкалки с тази форма.
--- Край на цитат ---
Точно това се сетих и аз.
Мерси.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия