Форум > Препратки, сайтове, източници
Манипулиране на реалността
PyroVeso:
Гребенников в собственоръчно написано писмо си е признал, че е поизлъгал малко:
http://ogvsg.narod.ru/cherednichenko_yu_n_page_o_gravitoplane_vsg.html
elektros:
Привет! Разбира се, няма как да съм сигурен в всичко, което зная и което съм написал...
caduceus , само с едно не съм съгласен- майския бръмбар наистина не трябва да лети, това съм го чел още навремето в списание :Космос:, може би има още такива насекоми, които използват антигравитация, за които все още не знаем... ;) А всичко за Гребенников като цяло е обвито в мистерия, така че нормално е да има различни и противоречиви версии. Факт е, че е направил антигравитационна платформа, освен нея доколкото съм чувал е конструирал и самозахранваща се трансформаторна установка.
hyparh:
Време за ъпдейт от поредното ровичкане из мрежата :) Намерих прегледна схема на "гравитационната намотка", която дискутирахме по-горе. Тук вече нагледно се вижда простата конструкция на устройството и може по-леко да се размишлява. Представени са и някои етапи на обмен/индуциране на електрическите и магнитни полета между намотките. Единствено необходимата модулация не е отбелязана, но тя може да се постигне по различни начини. Най-интересното, според мен, се вижда от последната картинка - там виждаме, че "нещото" всъщност представлява един странен асиметричен кондензатор, чийто плочи представляват двете намотки. Между "плочите" съответно имаме силен диелектрик в ролята на восък, смола или там каквото може да се излее/инжектира в тороида. Дори може да се разглежда като вариант на теслов тр-р, на който намотките образуват затворени кръгове. Въобще може да се разглежда като много неща наведнъж (евентуално и като елементарна частица в уголемен вариант??)
Ето какво казва някой си G. Hayman относно устройството (превод):
"Ако някой може да ми покаже пълни изчисления на получените електромагнитни сили и полета от това устройство, ще бъда страшно впечатлен. Разяснението към тази схема може и да не е в пълни детайли, но въпреки това представлява изключително труден за решаване случай с познатата ни теория за електромагнетизма. Изглежда само с експерименти можем да си направим някакви изводи относно това какви ще са резултатите от такова електромагнитно поле."
Източник: http://www.ovaltech.ca/spctrvl/shadowhawk.html
ПП. На някой да му се намира кух пластмасов геврек? ;D
@praktik:
--- Цитат на: elektros в Септември 16, 2013, 02:15:24 pm ---Привет! Разбира се, няма как да съм сигурен в всичко, което зная и което съм написал...
caduceus , само с едно не съм съгласен- майския бръмбар наистина не трябва да лети, това съм го чел още навремето в списание :Космос:, може би има още такива насекоми, които използват антигравитация, за които все още не знаем... ;) А всичко за Гребенников като цяло е обвито в мистерия, така че нормално е да има различни и противоречиви версии. Факт е, че е направил антигравитационна платформа, освен нея доколкото съм чувал е конструирал и самозахранваща се трансформаторна установка.
--- Край на цитат ---
Мисля, че тайната се крие във вихрите, флуидни, електрически, магнитни, гравитационни . Торнадата в центъра си анулират силата на тежестта. Опити са му майката.
@praktik:
--- Цитат ---ПП. На някой да му се намира кух пластмасов геврек?
--- Край на цитат ---
Прави се , една PVC тръба, пълна с пясък, и само на 2 сантима от краищата, да няма пясък, става като се тури хартия, 2 санта от краищата. После се нагрява с горелка, и двата края се доближават един към друг, така че да се образува геврек, със не съединени краища. Като позастине, хартиите се махат, пясъка се изсипва, в единият край се прави необходимото разширение, отново с горелка . После двата края се подпъхват , и ето ти геврека :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия