Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Антигравитация и Свободна Енергия

<< < (19/43) > >>

dymelsoft:
EDM electronics мисля, че много ясно съм казал защо е задължителен. Не разбирай обаче, че е задължително същия да бъде монтиран в корпуса на самия транзистор (ако това имаш предвид), но ако няма такъв и спестиш външния, то ти гарантирам моментална повреда на транзистора със сигурност. Обратните диоди се монтират в почти всички мощни ключови транзистори най-вече защото в повечето случаи същите работят в ключов режим при това в някаква LC верига. Много трудно се намират MOSFET мощни ключове без интегриран обратен бързодействащ диод или за транзистори до 80V тези диоди са SCHOTTKY.

CPU:

--- Цитат на: dymelsoft в Май 11, 2015, 06:18:11 pm --- Обратните диоди се монтират в почти всички мощни ключови транзистори най-вече защото в повечето случаи същите работят в ключов режим при това в някаква LC верига. Много трудно се намират MOSFET мощни ключове без интегриран обратен бързодействащ диод или за транзистори до 80V тези диоди са SCHOTTKY.

--- Край на цитат ---

Е, не се монтират заради ключовия режим, а технологията е такава, много трудно е да се отстрани този диод  :)

vitan:
Този диод е част от структурата на МОСФЕТа (няма как да нямаш подложка от полупроводник над метала) и ако искаш да го няма, правиш нестандартна технология. Такива МОСФЕТи без "вграден" диод има не повече от 2-3 в продажба.

Ся, военните ако си правят собствени, т'ва е друга тема.

dymelsoft:
Да Vitan и CPU, прави сте бях написал въпрос към CPU но го изтрих тъй като сам си отговорих на въпроса къде е този диод в самата технология. В този ред на мисли самата технология наистина изключва вариант този диод да го няма.

mentgele:
Ako не мога да сведа греенето до приемливи нива ще мина на чисто механични ключове - четкови колектори от електомотори. Да, честотата на превключване ще е ограничена от броя на пластините и оборотите с които се върти колектора. Ще има и искрене, с което ще се оправям по-нататък - или ще ги вакуумирам, или ще ги потопя в масло.
Да, също така, имам в предвид, че реактивната енергия зависи не само от честотата а и от тока - колкото повече, толкова повече.
С тая "торта" си играх три месеца а идеята ми се върти в главата от три години, така че няма да се предам лесно.
Благодаря ви за споделения опит!   

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия