Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Антигравитация и Свободна Енергия
coke2k:
Само да ти кажа, че и с механични ключове ще имаш греене.....ама ти си пробвай като искаш. Аз от опит ти казвам да сложиш диод паралелно на намотката с катода към плюса.. диода трябва да държи ток колкото е тока през бобината. Хайде и после ще почерпиш
dymelsoft:
mentgele, и с механични ключове няма как да постигнеш нещо. Единствения начин да погасиш искренето е като сложиш паралелно на ключа кондензатор. В този ред на мисли, тъй като нямаш товар, който да отнема енергията от бобината можеш същата да я завъртиш в трептящ кръг, просто като сложиш кондензатор успоредно на бобината. Целта е на осцилоскопа да получиш в дрейна на транзистора почти синусоида. Другия начин е да сложиш кондензатор успоредно на дрейн-сорс. т.е. да увеличиш капацитета на прехода докато формата на сигнала в дрейна не стане синусоида. Капацитета на този кондензатор можеш да подбереш опитно. Стойността му силно зависи от работната честота която подаваш. Направи експерименти и виж сам. Колкото повече се доближиш до синусоидалната форма в дрейна толкова по-малко ще ти грее транзистора. Друг е въпросът пулсиращата магнитна енергия в бобината какво ще прави.
ppipilica:
Има и вариант да хакнеш некой мощен триод или тетрод.
ful:
Здравей mentgele,
Не знам за какво ще ползваш мех.ключове но решението ти е правилно.
Ел. дв. с 1800об/мин прави 30обр/сек.Ако върху вала на ротора сложиш една изо.пластина
и две четки ключа ще прекъсва с честота 30Hz, при две пластини 60Hz и т.н.
За да нямаш искрене използвай графитова смазка.Можеш да използваш и готов колектор,
като го измениш за нужната честота на комутация.
mentgele:
https://www.youtube.com/watch?v=i889P5nOwhg
Мисля, че това не е фейк. Конструкцията се отлепя 20 см.
Владимир Терзийски говори за ефекта от срещуположно ротиращи маси. В камбаната на Третия Райх е имало не дискове, а барабани под високо напрежение.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия