Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Антигравитация и Свободна Енергия
mentgele:
coke2k, обратен диод паралелно на намотката води до постояно късо съединение понеже след всеки един импулс имам и самоиндукция т.е. не постояно а импулсно късо съединение, което амперметъра отчита като постояно. Пробвано е.
valex, твоя вариянт ми се струва по-удачен, някъде по руските схеми съм го виждал. Диод поставен последователно на намотката в права посока, така че да пропуска импулса а да спира самоиндукцията. Ще го пробвам този начин, някъде имам 3 амперови импулсни диоди.
Не се бях замислял, че не транзистора а вградения диод може да грее. БЛАГОДАРЯ за идеите.
EDM, благодаря за информацията, лошото при мен е, че искам да експериментирам с различни честоти 8Hz-1kHz, a по-нататък до 10 килохерца.
GMG:
Да, така е - транзистора грее от обратния импулс на индуктивността
И пика превъзхожда многократно размера на захранването в зависимост
от качеството на бобината ;)
Защити дрейна по адекватен начин
Успех!
p.p. Направо смени транзистора с един 900 или 1200V
и ще ти паднат проблемите ;D
mentgele:
GMG, предполагам за това говори и EDM - ще пробвам дори и със смяна на кондензатора при различни честоти. Дайте пример за транзистор 900-1200 волта, ама по възможност да не струват 25 лева, че на мен ще ми трябват 6 броя.
vitan:
Момко 8)
И това, което си тръгнал да вървиш е път, ама минава покрай кривата круша.
1. Трябва да знаеш какво целиш. Антигравитация? Или СЕ? Не мисля, че 10 kHz е нещо там. Но за тренинг - няма проблем.
2. Трябва ти конкретна схема, особено що за индуктивност имаш (параметри на бобината).
3. После се СМЯТА схемата. Има си методики за смятане, но се иска малко труд.
4. Търси се МОСФЕТ спрямо процесите, които текат в схемата.
5. Точки 3 и 4 може да се повторят до намиране на изгоден вариант.
П.п. Вградения диод в МОСФЕТа се получава от самосебе си. Такава е технологията. Рядко страничния ефект е полезен, но при МОСФЕТите е така...
GMG:
Наистина, дай данни за катушката, която ще се ползва защото
тези 25лв. може и да са малко за хубав ключ ;)
Все пак нали не сме от онези, където дават... не знам колко си единици
от десет на схемата с махало, баене и т.н. ;D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия