Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Антигравитация и Свободна Енергия

<< < (34/43) > >>

Радико:

--- Цитат на: caduceus в Юни 30, 2018, 03:41:28 pm ---Жалки сте, спамерчета негодни, нищо не става от вас - и чеп за зеле даже  :)
А аз отивам да работя.

--- Край на цитат ---

ХА ХА ХА  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
присмял се Хърбел на Щърбел.
А във врачанско викат:
Подръж ми мамо копилето да отида да се присмея на оная, че е курва.

hyparh:
PyroVeso, далеч съм от мисълта, че това са някакви невиждани съединения. Кеше просто ги нарича по друг начин – дали за заблуда на някого или просто за да пригоди нещата към неговата теория –  той си знае. Вероятно е второто, понеже той почти всичко наименува по друг начин. Това не е критерии за погрешни и неработещи неща или измама. Примерно Шаубергер също е имал свой собствен речник относно природните проявления (който никой от обикновените учени не е разбирал), а е правел високоефективни съоръжения на нови принципи, върху които са си чесали главите и най-видните инженери. И не само той... Тесла... и вероятно още доста други бележити имена. В крайна сметка не е важно как се наричат нещата, а дали работят или не.
Не е изключено, когато въпросните карбонати на Кеше се използват по правилния начин (и подредба на материалите), да се прояви търсеният ефект – примерно прословутата икономия на ток при неговите устройства.

А пък черно нанопокритие, което може да се постигне по каустик метода или с газова горелка, не е нищо повече от окис (или въглеродно покритие, ако се прави с огън), т.е. и тук няма нищо чудно и невиждано, но дали някой се е сетил да го направи по този начин (върху проводници) и да провери дали ще има някакъв ефект при протичането на ток? Преди време бях попадал на информация относно аномалия при консуматори, вързани към стар тип ел. инсталации с оголени проводници. Консуматорите работели чудесно, но се оказало, че не се дърпа почти никакъв ток от мрежата. Накрая се сетили, че вероятно покритието, което се образувало върху проводниците в продължение на много години, играе някаква роля. Този случай няма нищо общо с Кеше, бях попадал на него случайно.
Но в общи линии изглежда, че Кеше се опитва да приложи същия метод в контролирани условия.
Също така водата от карбонатите (не самото съединение) влияе много осезаемо върху растежа на кълнове (личен опит). Кълновете поливани с вода от цинков карбонат примерно стават доста по-едри и растат по-бързо от тези с обикновената вода.

Напълно съм съгласен с mito_kupona, че антигравитация не съществува. Това е погрешен термин. Може би най-важното тук е да имаме предвид, че етералните потоци са два - един от небето към земята и втори от земята към небето. По-някаква причина материята е по-чувствителна към първия, който всъщност е гравитацията. Другият поток причинява левитацията. Ако той бъде успешно блокиран (с подобно), то тогава ще възникне доминираща над гравитацията съпротивителна сила, която ще издигне обектът/субектът. Като блокиране на речен поток с някаква плоскост примерно.

Ksurnev:
Мито, тези филмчета "тепат" съвременната физика отвсякъде. Ако това е вярно, обяснението на всички явления ще се окаже много елегантно и просто. Ще потърся и другите серии, ако са излезнали и ги има.
Тези филмчета трябва да се гледат поне по два пъти, като четенето на библиятя.
А спорещите в темата или не знаят руски добре, или са много дресирани от ортодокаслната физика.
Никакъв коментар за сега, освен на Хипарх.

PyroVeso:
Работи, работи!

Работи, че си чакам златото...
или очакваш аз да ти го дам, та да ме светнеш на свещените тайни на "оргона"?
Хайде от мен да мине - може и платина или диаманти да са :)

И между другото, пак повдигам въпроса (тук пред форума) - ЗАЩО при високоволтово искрене във въздуха, или в разхерметизирана електровакуумна лампа, се получава не някакво друго, а точно ВИОЛЕТОВО оцветяване? Ти твърдиш, че е от "оргона".. Грешен отговор!
Ако не беше във въздух, а в среда от неон, примерно, дали цветът нямаше да е някакъв друг, а? Или там "оргонът" е различен?

Животът ти е изпълнен с чудеса и вълшебства... Отивай да "работиш" и нови да откриваш!

epwpixieq-1:

--- Цитат на: PyroVeso в Юни 30, 2018, 12:09:36 pm ---Caduceus,
 И ако учителите на колегата бяха създали необходимите условия той да може в 7-ми клас да направи няклко утайки (примерно да смеси разтвор на син камък с разтвор на сода за хляб), щеше прекрасно да знае какво е това "ганс".

--- Край на цитат ---

PyroVeso, те много неща се преподават в училищата и университетите но колко от тях се разбират и могат да се използват.
Всички които са на този форум са учили Български, някои владеят и други езици, но колко от нас могат да пишат разбрано (интелигентно/inteligible) или даже да формират свързани комплексни мисловни картини които да бъдат изразени в повече от 5-10 параграфа?
Това което се "преподава" в училищата и университетите по физичните науки не е края на познанието а началото (или по скоро азбуката на това познание), до колкото съответства с реалността защото, в някои случеи, може да е Флоджистирано познение ( за разбирането на термина накрая, на коментара). Този който си мисли, че света е това което му е преподадено или показано в училище, е човек които няма нужда да търси и научава нещо ново (или може би ограничен във вижданията си човек), и обикновено той не става за изследовател.
За да има човек разбиране за природата той винаги трябва да си остане "дете" тоест да има това чувство на "учудване" когато забележи нещо ново и интересно. Всички хора които ние наричаме "учени" (или по скоро изследователи, понеже тях никои не ги е учил на химия или физика) от историята са го имали това детинско чувство за търсене и намиране на нещо ново. Ако това изчезне или закърнее в човека, то това накърнява много неговите възможности за намиране на нови и полезни комбинации на елементи и процеси в природата.
И понеже, въпроса беше донякъде за химията, ето един химик ( Робърт Мърри Смит ) в които е останало „детето“ и от които, според мен всички може да извлечем нещо:

https://www.youtube.com/user/RobertMurraySmith/featured

През вековете, химията и физиката са били интересно занимание ( обикновено за заможните), като по-този начин те са занимавали интелекта си с интересни "учудващи" проблеми. Само през 20-ти век, тези занимания се превръщат в индустрия.

И в допълнение ето как теории които се приемат за "истина" за процесите във химически експерименти могат да забулят мисленето на хората. Флоджистон е теорията, създадена на база на експериментни, която е забулвала реалността в химията в продължение на 100 години, като е изразявала че всеки материал които гори има в себе си съединение флоджистон които е горивният елемент:

https://en.wikipedia.org/wiki/Phlogiston_theory

Бил е необходим един век докато Лавоазие (https://en.wikipedia.org/wiki/Antoine_Lavoisier) и Престли  (https://en.wikipedia.org/wiki/Joseph_Priestley), но по скоро в обратен ред, не откриват елемента Кислород, и не слагат край на тази изкривена измислица.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия