Животът- начин на употреба! > Екология
Прогнозиране на земетресения
Аtos:
--- Цитат на: juliang в Юли 28, 2018, 01:16:26 am ---не мога да прогнозирам земетресения но при тези които си спомням, знам, че съм раздрънкан, с опнати нерви, главобол и т.н. Започва няколко часа преди това и свършва вероятно с навлизането на адреналина когато усетя самото земетресение. За съжаление, тези симптоми отговарят на много други мои състояния и е невъзможно да кажа че те са следствие, а не е съвпадение.
Но конкретно днес нямам такива усещания.
--- Край на цитат ---
За мен пък, най-странното, Юлиане е, че споделяш с нас за свои УСЕЩАНИЯ, които не се ограничават в основните ти 4 сетива (слух, зрение, осезание, мирис)... ;D ;D ;D
alan:
ELPUNTO вземи си едно конче пони, те усещат трусовете два часа и нещо преди случката - стават неспокойни, ръбат оградата и даже я прескачат при кулминацията.
Ще бъдете безупречен екип и полезен за обществото. :)
ELPUNTO:
--- Цитат на: juliang в Юли 28, 2018, 01:16:26 am ---. . . . . . .
P.S. Странното че точно вчера (че вече е 1 през нощта) в региона ни е имало изключително малко земетресения - само 2 и то с магнитуд под 3. За сравнение оня ден са били 8, като едното е със сила над 4
--- Край на цитат ---
juliang много си прав, планетата сякаш е "заспала", сеизмичната активност клони към НУЛА . . . . . :o
Ето как изглежда сеизмичната активност към 13:00 ч. на 28.07.2018 г.
juliang:
Как ли вървят цените на застраховките на имотите на Хаваите тези дни? :) 20 земетресения (макар и нищожни по сила) за последния час ... тия да не получат нов вулкан като подарък?
Аtos:
--- Цитат на: ELPUNTO в Юли 28, 2018, 12:08:24 am ---
Очаквам в близките 8 - 10 дни в България или съседните и страни да има земетресение/я
над 4-та степен.
Не мога да дам точна прогноза, но ако успея да локализирам мястото и времето, ще
пусна прогноза.
Ако някой от Форума има усещане или индикации за предстоящо земетресение,
моля да се свърже с мен.Когато се работи в екип, прогнозите са много по точни.
--- Край на цитат ---
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/zemetresenie-razliulia-bylgariia-2112788
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия