Форум > Продавам/купувам, магазини за електроника, магнити, части и др.
Чиптунинг Volo за автомобили
toncho:
Въпроса ти е коректен svetlio760 и ще се опитам да ти отговоря най-пълно.
1. От чип /какъвто и да е/ в твоя случай нямаш никаква нужда. Чип-а коригира работата на компютъра на колата /ECU/ a при теб газовата у-ба /ПБ или Метан/ е обикновена и ECU почти не влияе на горивния процес.
2. От Браун газ /ННО/ ще имаш минимален или никакъв ефект за намаляване разхода на метан. Причината е следната - газообразните горива /ПБ или Метан/ се смесват перфектно с въздуха и изгарят напълно в ДВГ-то за разлика от течните горива. Точно по тази причина има ефект от ННО върху дизел - получава се по-пълно изгаряне -> мощност -> намаляване на разхода.
3. От Браун газ /ННО/ ще имаш друг положителен ефект - ще се избегне ефекта "прогаряне леглата на клапаните" или както бакшишите му казват "пропадане на клапаните". Защо се получава така сега не ми се обяснява, но ти си прецени дали си струва.
Надявам се, че бях изчерпателен. Всичко това е тествано многократно върху автомобили на близки и приятели.
В момента тествам нещо друго защото - и аз имам метанова кола с обикновена уредба. За сега резултатите са обнадеждаващи. Ако се запази така до 2-3 седмици ще ти го предложа и на теб, но ще пиша на ЛС защото не е предмет на тази тема.
ceko26:
Tончо, винаги съм си мислил , че ЕКУ-то управлява не само горивото, а и други неща, които е добре да се променят специално за алтернативни горива. Ако ме разбираш ,колега.
svetlio760:
Тончо, благодаря ти за пълния и изчерпателен отговор- разбрах всичко, включително и за леглата на клапаните и ще очаквам с нетърпение" другото нещо" и не се притеснявай да го пуснеш като тема- тук има всякакви теми! Аз и без това в момента все още нямам готовност, така че 2-3 седмици време са идеални за мен!
svetlio760:
И още един въпрос- отново хипотетично- дизелите могат да вървят с отработено готварско олио и отработено машинно масло, стига горивото да е много добре филтрирано(под един микрон) в това отношение и по форумите и мои познати казват че нищо никъде не се разваля и си карат колите и бусовете почти без пари! Работата е там, че от финансова гледна точка се получава все едно карат на метан. Въпросът ми е- тук чипът или водородната клетка ще променят ли нещата, или и тук заради ниската калоричност на горивата ще се получи пълно изгаряне и ефектът няма да е голям?
toncho:
Отговора на последния ти въпрос svetlio760 е "да" ще има ефект при горене на "отработено готварско олио и отработено машинно масло" в дизелов двигател от ННО и чип и заедно и всяко едно поотделно. Какъв и колко - когато поискаш да ти направя конкретен модел.
По отношение на "другото нещо" - нищо не ме притеснява - просто е съвсем различно от ННО и чиптунинг и освен това не е мое изделие и няма причина да го представям тук. Така че ако искаш да ти го предложа след като го тествам или ми прати координати за връзка на ЛС или си проверявай твоите ЛС.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия