Начало > Новини от света на технологиите

Разни идеи на хора с "пламнала глава"

<< < (8/104) > >>

piton2012:
    Термичното разлагане на водата е възможно и се прави, но...ще стопим колата. При 2200 ° С, три процента от всички H2O молекули се разделят на различни комбинации от водородните и кислородни атоми, предимно Н, Н2, О, O2, и ОН. Други продукти като H2O2 или HO2 остават незначителни . При  температура от 3000 ° С, повече от половината от водните молекули се разлагат. Използването на катализатор снижава тази температура, но....Платинен катализатор излиза "златен", а за съжаление спирт не става. Самият той ще се разпадне много преди достигането на такива температури. Ако откриеш евтин катализатор, значи си успял. Майстора 52, го беше казал- търсете зелената течност. :)

Maistora52:

--- Цитат на: piton2012 в Юни 05, 2014, 11:34:34 am --- търсете зелената течност. :)

--- Край на цитат ---
... която даже не иска високи температури, напротив - достатъчна е стайна температура...
Големите ми съмнения за "хлорофил" - остават! - вижте му емпиричната формула в Гугъл! - много водород! -  и въглерод тук-там! - за пълнеж. Под въпрос е В КАКВО Е РАЗТВОРЕН хлорофила?
Така и на никой не му попадна ЦЯЛАТА книга на Стефан Найденов: "И все пак водата гори"...
Има няколко кратки откъса от нея из мрежата, но едва ли някой ще изпише към 150 страници книга, без да каже нищо - убеден съм, че тайната е скрита между редовете някъде.

@praktik:

--- Цитат на: Maistora52 в Юни 05, 2014, 03:58:47 pm ---... която даже не иска високи температури, напротив - достатъчна е стайна температура...
Големите ми съмнения за "хлорофил" - остават! - вижте му емпиричната формула в Гугъл! - много водород! -  и въглерод тук-там! - за пълнеж. Под въпрос е В КАКВО Е РАЗТВОРЕН хлорофила?
Така и на никой не му попадна ЦЯЛАТА книга на Стефан Найденов: "И все пак водата гори"...
Има няколко кратки откъса от нея из мрежата, но едва ли някой ще изпише към 150 страници книга, без да каже нищо - убеден съм, че тайната е скрита между редовете някъде.

--- Край на цитат ---

Майсторе, едно време като малък, учителката по биология ни спретна опит по извличане на хлорофил от зелени листа или трева.
Опита се състоеше в следното, взима се прясна зелена маса, листа, трева, и се слага във 99% спирт, след което се изварява до оцветяване на спирта в тъмно зелено. Предполагам, че след изпарението на спирта, остава чист хлорофил. Но трябва да се експериментира за да се види дали наистина хлорофила ще действа като катализатор. Може да се налее в бензина тази хлорофилна тинктура, и да се види работата на двигателя. ( от опитни автомобилисти на Варбург, съм чувал че за двутактовите машини е хубаво да се налива 25 грама 99% спирт, на 5 литра гориво, премахва водата в бензина, по-точно разтваря я под формата на емулсия, и подобрява изгарянето на горивото. Но лично аз не съм пробвал ).

madsatbg:

--- Цитат на: Maistora52 в Юни 05, 2014, 03:58:47 pm ---..

--- Край на цитат ---

Здравей Майсторе,

имам книгата в книжен вариант.
Ако има интерес  бих могъл да я сканирам в този вид.

поздрави

п.с. От този линк може да се закупи - цена 4 лева.

http://www.book.store.bg/p34109/i-vse-pak-vodata-gori-stefan-najdenov.html

п.с.1 Така и не разбрах тайната, може би някой ще прочете между редовете.

Maistora52:
Madsatbg, радвам се за наличието на книгата у теб. Казваш, че не си намерил нищо съществено в нея.
Според теб защо е издавана тогава, какво толкова пише? Дай инфо, или резюме някакво.
Заслужава ли си купуването й, щом според теб не се казва баш "тайната съставка"?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия