Начало > Новини от света на технологиите
Разни идеи на хора с "пламнала глава"
svetlio760:
На диска, който е на графиката, са два магнита - два полукръга, или по 170 градуса всеки един, или 180 градуса единият и 160 градуса другият - Схемата е с по 160 градуса единият и 180 градуса другият. В случая това не е толкова важно - просто от едната страна се залепят въпреки че са еднополюсни, а от другата се отлепят - натискът за това го осигуряват магнитите дето са вътре в кръга - изглежда като един огромен кръг, който е прекъснат, но това не е монолит - това са два отделни магнита!!! Слагам, този път, схемата с повече стрелки! Това е далеч по- проста идея от твоите - разликата е единствено в това, че твоите си ги изпробвал и знаеш че работят!
kkrasi1967:
--- Цитат на: svetlio760 в Февруари 02, 2013, 07:25:21 pm ---N9301S едва сега погледнах клипчето с турбината! И аз съм го мислил за село, но там налягането е ниско. Иначе ми се струва, че налягането след турбината няма да успее да захрани самата турбина, ако можеше така щях да пробвам това на село - това поне мога, а тук в града, където налягането от чешмата е една излишна енергия, която не оползотворяваме, е съвсем друга работа!!! Големият проблем идва когато се замисля как да върна водата обратно в тръбопровода откъдето е дошла! Каквото и да правя то трябва да е преди водомера, а това вече ми усложнява живота с комшиите и ВиК. Може да използваме налягането от водата, което е като пускаме вода от чешмата, но колко вода ще изхабим така? Мислил съм да използвам отпадната вода, която идва от горните етажи - пада от високо и с определено налягане, но това ще е една доста гадна работа докато му хвана цаката, а и има шанс да подпуша някъде нещо и отново войната с комшиите! Иначе тези идеи не са перпетуум мобиле и за това не съм ги подхвърлил тук, но си е неизползвана енергия, която в тези гладни години, си отива абсолютно нахалост!
--- Край на цитат ---
..идеята е на руснаците имаше и чертеж навремето само че работеше с масло,подобно е на водна помпа центробежна но е с тръби завършващи с колена и струйници,разчита се на центробежната сила която създава налягане в тръбите а струйниците осигуряват реактивен тласък,центъра пък е потопен в течността като по този начин се получава и самозасмукване на вече завъртяната турбина..
x_name41:
андроида "Киробо" осъществи успешен диалог със космонавта Тото Нагамото
svetlio760:
Дойде ми нещо наум като четох тъдява за прекарването на водна пара през нажежен кокс как светела! Ако изпарим водата с температурата от ауспуха на колата и нажежим кокс с ток от едно подсилено динамо свързано към двигателя, дали няма да постигнем температура за разделяне на водата, след попадането й в цилиндъра и сгъстяването й от 2 рия от 4 те такта на ДВГ?! Предполагам няма да прескочи 100% КПД, но ако се смесва със съвсем малко катализатор, спирт да речем, дали няма да повиши КПД доста? То като загрее ще започне да гори почти само парата, която излиза от ауспуха ???
@praktik:
Може би ще стане, но трябва да се експериментира. Експеримента е майка на знанието, не учебниците ;)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия