Начало > Новини от света на технологиите

Разни идеи на хора с "пламнала глава"

<< < (6/104) > >>

Радико:
В буталото едва ли е възможно да влезе "поне на мен така ми се струва"   ;)
Виж в цилиндъра по става. Иначе интересна комбинация. Струва ми се, че ще има нужда и от сериозно управление на процесите.   

svetlio760:
Упс :-[ :-[ :-[ верно- в цилиндъра! Сори! :-\
 Вярно е- ще е нужна наистина голяма прецизност, но не е невъзможно, което ме откарва при филма"Rice to zero point", където за реактора на Пантен казват, че ТРЪГВАЛ на сместа вода-бензин, след което минавал на 100% вода след като загрее! Да не би това да е начина? В момента до колкото знам се правят фабрично в Америка, значи имат възможност да експериментират и то доста повече от нас!   

svetlio760:
Това е магнитен двигател на базата на сън, който сънувах преди няколко месеца.
В общи линии идеята е следната- двата полукръга са по 170 градуса магнити- от единият край се слепват и 9 ката преминава лошите 20 градуса като по мост- тоест кръгът ги минава, защото 9 ката е статична. 3-4 и 5-6 трябва да са съвсем малко по-силни от 1-2 и 7-8, за да може инерцията постигната от останалите 340 градуса да е достатъчна да разлепи 5-6-7-8 Не съм достатъчно наясно със свойствата на магнитите, за да съм сигурен, че въпросният мост ще е достатъчно успешен, но съдя по това, че "лошите" силови линии винаги ще се намират в отвореният край- системата не сработва ако двата края са отворени, не сработва и ако са затворени! Същност въобще не съм сигурен, че ще се образува "мост" :(

svetlio760:
Майсторе, искам да те поздравя за идеите и постиженията ти в сферата на магнитите и най-искрено да ти пожелая успех и дано ония гадове дето дърпат конците да не могат да ни спрат всичките заедно! Дай боже хората да сме готови за свободната енергия и нещата да се случат!
 В светлината на това ми се искаше да хвърлиш едно око на схемата ми и да дадеш някакъв коментар. Всички форумци дето ми четат постовете знаят, че и да тръгне, в момента имам невероятно много свободно време, но нямам възможност да направя репликацията. Така че ако смятате че това нещо ще тръгне, можете да го направите, или поне дайте коментар!

Maistora52:
Гледах го още като го пусна този пост, Светльо! Умувах и въпреки това не можах да разбера цялата идея. Дотук мога да кажа, че само ти лично трябва да го направиш, и тогава ще се разбере.
Мисля, че големият ти проблем ще е изрязването  (или отливането) на големия магнит. Няма кой да го направи това нещо. А ако се наеме, ще ти струва колкото един 2-стаен апартамент в София - кв. Лозенец.
Трябва да намериш алтернативно решение с други по форма магнити. Тогава пак ще мислим.
Поздрави!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия