Начало > Новини от света на технологиите

Разни идеи на хора с "пламнала глава"

<< < (5/104) > >>

svetlio760:
Майсторе, недей така, бре, обърни внимание на идеите ми за флуида! Така както го казваш наистина се обезсмисля, ама ние нали гоним не просто топлото, а врящото и като заври да се превърне на ток! Какво би станало ако към варела се прибавят две-три огледалца и "водата" вътре заври на 50 градуса да кажем? Тоя Денис Лий от "надпреварата за нулевата точка" е направил нещо такова, само че е вложил доста повече пари и разбира се машинарийката му е устройство за свободна енергия. http://vbox7.com/play:0f6229b77b  Аз се опитвам да измисля нещо на сходен принцип, което да излезе евтино и не е задължително да е вечен двигател, но все пак КПД да е достатъчно, за да си струва! А според неговите обяснения (или поне това, което аз разбрах, очаквам да ме поправите, който е гледал филма, защото клипчето е без субтитри) става следното нещо- от - 70 градуса нагоре флуидът завира, влиза в компресор, отдава енергията си и с друг компресор отново се връща до под -70 градуса и цикъла е затворен. Казано по този начин звучи доста просто- един голям хладилник и това е!

Maistora52:
За флуидите нищо не мога да ти кажа, Светльо. Бих добавил, че дърва могат горят и с температури до 700-800 градуса - без духало. Аз в пернишката печка нагрявам стомана и мед до червено (съответно за закаляване и откаляване). Но това с дървата не е решение за соларна система.
Проблемът с всички солари идва от два основни фактора: Не винаги е слънчево и топло (мрачни и зимни дни), и липсата на загряване през нощта, когато загрятата вода (или флуид, сол и др) просто задължително изстиват.
Бедният домашен майстор може да търси помощ от по-добра топлоизолация на съдовете и тръбите в които има топла вода.
Другото иска много пари.

svetlio760:
Това ми е ясно, но това с флуидите не е толкова сложно нито за изпълнение нито за разбиране- разликата между соларните батерии и това дето аз мисля е в това, че соларната батерия превръща слънчевата светлина в ток и то само нея- не и топлината- не можеш да й помогнеш с нищо, докато това със Стърлинга и компресора, или двигателя с външно горене(парна машина) може да се комбинира! Проблема не е в устройството- то е известно! Проблема е дали може да се спретне нещо на разумна цена и за колко време ще даде възвращаемост в сметки за ток(по-скоро липсата им)! След като се направи някакво изпълнение някъде на село- просто се описват частите,къде ги има, начина на сглобяване,колко излиза(цена), КПД, и за колко време се възвръща, вземайки под внимание поддръжката(ако има такава) и всеки си го прави у дома! Е заигравка си е, но вярвам, че осъществяването на идеята може да захрани с ток едно средно домакинство и да излезе жълти стотинки, без гадостите дето енергото причинява, а да не говорим, че може да изскочи някой заек в процеса на работа и да се окаже вечен двигател!(отново ще спомена тоя Денис Лии)

svetlio760:
Ето още една идея за автомонтьори- механици. Предполагам всички сте виждали двигателя на Стефан Стоянов. Има го във форума като тема и лесно се намира. Имам идея за подобрение- буталата могат да се наредят в една редица и единственото което ще ги свързва е модифициран колянов вал. Погледнато отстрани представлява едно бутало и само две черупки, които бутат лагерите, а за черупките са хванати пружини(или магнити), които ги дърпат навън. Така може обикновен двигател да се модифицира и да има същият КПД като на изобретателя.

svetlio760:
Този път мисля че имам добра идея!!!Какво ще стане ако познатата ни водородна клетка с брауновият газ бъде ангажирана да произвежда ННО, който да бъде вкаран в ГЕЕТ реактор вместо горивото, като става въпрос за дизелов двигател, където всички знаем, че налягането в буталата е по-голямо и гори по- обеднени смеси? Какво ще се случи когато освободеният водород повлече водата и когато смес от вода, водород и кислород загрята до над 100 градуса влезне в буталото и бъде сгъстена?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия