Начало > Новини от света на технологиите

Разни идеи на хора с "пламнала глава"

<< < (9/104) > >>

madsatbg:
Резюме от книгата:

"През 1915-1917 г. португалецът Джон Андрюс от Макийспорт, Пенсилвания - САЩ, демонстрира няколко пъти на различни места запалване на мотор с вода.
След 14 години експерименти Гуидо Франч най-после успява да открие химическата формула на нов вид гориво на базата на водата.
През 1953 г. той създава гориво, което е даже по-добро от бензина.
Д-р инж. Стефан Найденов прави демонстрации пред около 300 учени от цял свят как водата може да се използва като гориво и в резултат получава пълно признание и предложения за работа в чужбина."

Изреждат се в хонологичен вид, известни откриватели запалили водата.
Странното е при всички, че изчезват доста загадъчно.
Стефан Найденов е в апогея си по времето на "Тато" - получава лаборатория, но след падането му, изпада в немилост и много негови изобретения се оспорват от "сериозната" наука.
Иска милиарди за своето изобретение, иска "световното правителство" да се събере и да им разкаже за изобретението. Иска....
Познавам човек, който твърди че четейки книгата е открил "зеленото" вещество. ;)
Когато го помолих да ми направи демонстрация се съгласи, но когато отидохме у тях изведнъж се размисли и каза , че не намира веществото, :( ама ще направи ново.

п.с. А да , според мен си струва покупката на книгата,
Дори само като енциклопедия.

teofilius:
Преди няколко години когато бях при Капанадзе ..... питах го за какво е ставало дума във връзка с това, че е правил автомобил на вода. От позиция на това, че притежава и има много по-съвършена технология за електричество то не би трябвало да има смисъл да премълчава или мами но знае ли човек. Както и да е но тогава той ми разказа, че изсушавал , стривал и сепарирал тъмнозелени водорасли от реката каквито има във всяко блато и река (където водата е спокойна) .   След това ги поставял в кутия в която оставял да капе вода а водата веднага след контакта с този прах се разлагала на кислород и водород, от който последния отвеждал към двигателя.  Тези водорасли всъщност само така изглеждат защото всъщност са колонии от бактерии разлагащи водата.
   На по-късен етап се поинтересувах и се оказва, че циано бактериите разлагат водата .  Цитирам например:"Интересното е, че разделянето на H2O е естествен процес в океаните, тъй като микроскопичните синьо-зелени водорасли и цианобактериите използват слънчевата енергия за разделянето на водата в процес, наречен биофотолиза (уравнение 3). Скоростта на производство на H2 обаче е екстремно ниска. " от http://www.scienceinschool.org/2012/issue22/hydrogen/hungarian
  Вероятно когато са изсушени и превърнати в спори бактериите са много по-бързи и реактивни да разлагат водата а ако не успяват да се наситят и овлажнят прекалено много то реактивността им се запазва продължително. Все пак всичко това не е зле да го експериментираме за да не сме само в областта на теорията и предположенията....

Иван Димов:
  А бе хора, защо се занимавате със стари технологии? Горенето е термодинамика, а тя става само за хладилници и климатични инсталации, но не и за двигатели (с изключение на Стирлинг). Зелената вода става само за отопление и процеси, за които е нужно загряване - примерно металургия. Книгата на Стефан Найденов и аз я имам. Преди време ви бях казал, че в нея пише - зелената течност е комплексно съединение. Предполагам се състои от три химични елемента. Пише също, че това комплексно съединение разпъва водната молекула на "шпагат", т. е. тя променя ъгъла си от 90 градуса на 180 градуса (приблизително). Така става по лесно разпадаща се при нагряване. Химикалите за "зеленото" можело да се закупят от всяка аптека. Зелената вода се пали трудно, но веднъж запалена гори добре. Ако искаме да разберем какво е "зеленото", трябва да мислим какво комплексно съединение би разтегнало на "шпагат" водната молекула. Аз даже мисля, че това комплексно съединение при горенето се разлага на две различни молекули, подобни на водната. Но пак казвам, горенето за двигатели с вътрешно горене не става - КПД-то е не повече от 40% и така останалите 60% само нагряват околната среда. Положението е такова и сега с петрола - 60% от него се изгаря напълно безсмислено и затова имаме глобално затопляне и дори климатът да се застуди по други причини, то пак не е добре да се отделя толкова много въглероден двуокис.
   За мен истината е в механиката и електромагнетизма - там направо чудеса се случват.

lazy:
       Ако допуснем, че гори само водата няма да има въглероден двуокис по простата причина, че тя не съдържа въглерод. Или бъркам?

piton2012:
    Така е  lazy. Но как гори водата? Ако гори водорода, ясно получава се вода. Иван Димов, може и така да е както казваш, но по същия начин може да кажем, че вместо да правим "шпагати, трябва да изтъним или удължим връзката с цел разхлабване. Не виждам смисъл в тези понятия. Ъгълът не е 90 градуса, а почти 105. Това само за информация.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия