Начало > Новини от света на технологиите

Разни идеи на хора с "пламнала глава"

<< < (43/104) > >>

Радико:
Значи най простата идея за която съм се сетил "има и чертеж в темата" е едно бутало от подходящият метал движещо се в цилиндър главата на който се затваря от магнита. Магнита привлича буталото което при хода си нагоре компресира някакъв газ при което температурата на газа се покачва и той нагрява буталото до температура над точката му на кюри. в този момент привличането от магнита в главата спира да действа на буталото и то тръгва назад избутвано от компресираният вече газ. избутвайки буталото газа извършва работа порди което рязко се охлажда и съответно охлажда и буталото до температура под точката на Кюри.
сега вече мгнита в главата отново го привлича и цикъла се затваря и така до безкрайност.
Длъжен съм обаче малко и да поохладя ентусиазма ти. техническата простота на решението е заблуждаваща и прикрива много сериозна технологична сложност. 

svetlio760:
Изглежда доста хитроумно, но на мен май ми звучи като да се уравновеси в определен момент!широко бутало широка повърхност на контакта с магнита и къс ход, при което да нагнетява достатъчно въздуха. То май пак ще заприлича малко на стърлинг само че вечен. Имам чувството че съм го чел някъде тъдява това. Явно си го поствал някъде.

ppipilica:
Да, да ама не. И как я мислите тая работа, имате ли на идея колко сила трябва за да се сгъсти обем въздух че да се нагрее достатъчно, мое да се пробвате да завъртите на ръка колянов вал на некой дизел и тогава да помислите дали има толко силен магнит. Пък то не е само тоя проблем как ще решите въпроса с охлаждането на блока на буталото, все пак се нагрява и има някаква инертност и няма да може да изстива достатъчно бързо и вследствие на това температурата му ще се повишава.

Радико:

--- Цитат ---имате ли на идея колко сила трябва за да се сгъсти обем въздух че да се нагрее достатъчно
--- Край на цитат ---
Да имам идея а ти имаш ли идея с колко градуса трябва да се промени темперарурета на ГАЗА вътре в устройството ГАЗА защото никъде не съм казал че непременно трябва да е въздух Освен това имаш ли идея с колко градуса се променя температурата на фреон R420 при промяна на налягането му с една атмосфера.
Определено критичното ти изказване е много неподготвено.
Съвсем конкретен отговор на въпроса ти:
 -ДА ИМАМ ПРЕДСТАВА

svetlio760:
Пипилиция, колкото и бавно да се нагрява и изстива буталото, все ще се движи, защото можем да го принудим да го прави съобразно ритъма на нагряване и изстиване!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия