Начало > Новини от света на технологиите

Разни идеи на хора с "пламнала глава"

<< < (42/104) > >>

svetlio760:
А какво би станало ако това нещо се направи голямо и на мястото на пламъка насоча събрани слънчеви лъчи с лупа? Слънчев двигател? Колко струваха слънчевите батерии? https://www.youtube.com/watch?v=LexcwNDW-2s&feature=related

Радико:
Ами ще се получи проекта "Solarpump" Върху който работя от известно време.

svetlio760:
Ее, а аз си мислех, че ми е щукнало само на мен! И как е, сподели малко ТТ данни- какво излиза накрая- слънчева батерия с по- голямо КПД, или поне евтина слънчева батерия, или ако нагряваме с огън когато нямаме слънце става хибрид, а това нагряване не би ли могло да става и с произвеждания ток...?
Главата ми отдавна не беше пламтяла!
Ако произвеждания от това ток загрява целият диск до температура съвсем близка до губенето на магнитните свойства и са нужни само няколко стотни от градуса, за да отпаднат и докато иде от другата страна отново да се охлажда достатъчно.....

Радико:
Светльо аз мисля, че трчбва да я карам стъпка по стъпка пътво по лесните после по трудните
първо да работи със слънчева топлина после е много лесно да се направи ДОподгряване за липса на слънце А пък ако успея да го накарам и само да се подгаряа "за което съм дал 2 примера в темата"
Примерно подгряването да става от сгъстяването на газ.
тогава вече не ми се мисли.
П.П. то и на мен ми е пламнала главата от това нещо.

svetlio760:
Евала! Евала! Май ще отсвиря стърлинга!!! Изключително просто и работещо!
 Тука има такава готина заигравка с това КПД!!! И като се замисля къф тъп съм бил до сега- тези клипчета преди време ги гледах поне 50 пъти и понеже съм прозд, търсих начини да постигна поне на теория КПД над 100%, без да се замислям, че това може не само да се свърже така, че да нагрява сегменти от металния кръг с ток(ако се сложат две четки от двете страни на кръга, които да го опират, а кръга да е разделен на сегменти и се пусне плюс и минус на четките и така нагрява сегментите, като тока идва от самото динамо което задвижва кръга разделен на сегменти), ами и така, че да преобразува топлинна енергия в електрическа! Сега си мисля за сгъстения въздух и не мога да си го представя, освен ако движението е свързано към компресор и нагнетява в бутилка въздух, който като се нагрява, в определен участък нагрява и кръга. Така самото нагнетяване излиза безплатно, а после вкарваме нагнетения въздух някъде в бутала да речем и той ги задвижва.
 Става сложно, едва ли това ти е идеята, но аз за това се сетих.
 Леле ако знаеш какви схеми си вкарвах със стърлинг да опитвам да си представя хибрид, който да произвежда ток и от слънце и от огън... Прогърмяваше ми тамбурата!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия